Urmează 4 Sfaturi oferite de familia Rockefeller: Iată cum să crești copii bogați și de succes!

Foarte puține familii își pot păstra averea și bunăstarea financiară pe o perioadă îndelungată. De regulă, asta se cheltuie în decursul vieții a trei generații. Impozite, cheltuieli pe copii și nepoți, dar și faptul că banii strică oamenii, – toate astea influențează prosperitatea familiei.

Cu toate acestea, familia Rockefeller a reușit să evite acest lucru. În prezent, aceasta numără 7 dinastii și 170 de moștenitori. Conform revistei Forbes, în anul 2016 averea familiei a fost estimată la 11 miliarde de dolari. În ultimii 100 de ani, Rockefeller au reușit nu doar să păstreze, dar și să îmbunătățească starea lor financiară, începând cu momentul, când John D. Rockefeller, fondatorul companiei Standard Oil, la sfârșitul secolului XIX a devenit primul miliardar oficial din istoria omenirii.

Un lucru și mai uimitor, este că această familie a reușit să rămână cu adevărat unită de-a lungul anilor. Cu acest nume niciodată nu a fost legat nici un scandal personal, iar membrii ei niciodată nu s-au dușmănit și nu s-au dat unul pe altul în judecată. În decursul întregii vieți, David Rockefeller a donat peste 1 miliard de dolari în scopuri caritabile.

Așadar, în ce constă secretul familiei Rockefeller?

Într-un interviu, David Rockefeller – junior a mărturisit, că familia lui trăiește după un sistem anumit de valori, tradiții și reguli, care le-au permis să ajungă unde sunt acum. Acest reguli pot fi respectate de familii cu orice stare financiară, ele te vor ajuta să educi în copiii atitudinea pe care trebuie să o aibă față de bani.

1.Organizați întâlniri de familie

,,Ne întâlnim cu întreaga noastră familie de 2 ori pe an. De obicei, la aceste întâlniri se adună mai mult de 100 de membri. Putem, de exemplu, să ne adunăm pentru a lua prânzul de Crăciun, sau în altă zi deosebită.”

La asemenea ,,forumuri” familiale Rockefeller discută planurile pe viitor, proiecte noi, apariția noilor membri în familie și alte noutăți, care se referă la carieră sau alte evenimente importante. Este important ca fiecare să se simtă parte a familiei indiferent, dacă îi aparține de la naștere sau a intrat în ea după căsătorie.

2.Păstrați istoria familiei

Rockefeller a subliniat, că pentru familie este important să își cunoască și să cinstească istoria. Le-au rămas conacuri și cătune, care aparțineau strămoșilor, acestea pot fi vizitate în orice moment de membrii familiei și nu doar.

,,Aceste conacuri, care se transmiteau în familia noastră prin moștenire, din generație în generație, s-au păstrat până în prezent. Eu pot să merg în una din casele, în care a trăit străbunelul meu cu 100 de ani în urmă și să văd cum a trăit el, fiul lui și copiii fiului lui.”

3.Permiteți copiilor să fie independenți

Rockefeller afirmă că nu mai este atât de important pentru ei să aibă o afacere unică de familie, anume aceste organizații sunt cel mai des cauze ale conflictelor în familiile bogate. Din 1911 în familia Rockefeller nu există o afacere unică de familie, anume atunci Standard Oil a fost împărțită într-un grup de companii – societăți pe acțiuni de tip deschis.

,,Desigur, familia noastră a adunat averea pe care o deține, din contul afacerii de petrol al companiei Standard Oil. Cu toate astea, această afacere nu a contribuit ca să fim uniți ca familie. Cred că am avut noroc că compania a fost împărțită atunci, astfel fiecare din noi avea o afacere în care investea și aducea propria contribuție. Treptat business-ul se dezvolta înafara familiei noastre și căpăta noi ramuri și direcții.”

4.Explicați copiilor, cât este de important să oferi o mâină de ajutor celor nevoiași

Cel mai important factor, care ajută familia Rockefeller să rămănă uniți sunt valorile familiale, în special activitatea de binefacere. Această familie a creat o mulțime de fonduri, suma de donații a căror constituie 5 miliarde de dolari.

Actele de caritate se încurajează în dinastia lor. Făcând binefacerea caracterisitca-cheie a clanului, Rockefeller au păstrat una din cele mai importante valori familiale, în conformitate cu care a trăit John D. Rockefeller Jr. Deviza lui în viață este gravată pe o piatră, care este montată la intrarea centrului Rockefeller. Pe piatră scrie:

,,Fiecare drept presupune o responsabilitate; fiecare posibilitate fericită presupune o obligație; posesiunea presupune datorie.”

sursa