Universul dictează ziua de naștere și data morții a omenilor de geniu! Între Stephen Hawking, Galileo Galileo și Albert Einstein există un fel de conexiune numerică.

În acest articol vă dezvăluim o coincidență extraordinară. Între Stephen Hawking, Galileo Galileo și Albert Einstein există un fel de conexiune numerică.

Fizicianul și teoreticianul britanic Stephen Hawking a murit miercuri, 14 martie, la vârsta de 76 de ani.

Omul de știință, care a petrecut cea mai mare parte a vieții într-un scaun cu rotile, este cunoscut ca un popularizator al științei, în ultimii ani de existență a acordat o mare atenție problemelor omenirii precum încălzirea globală, problemele mediului și a inegalităților sociale.

Să analizăm detaliile despre viața și moartea acestor 4 oameni de știință. Matematicianului și astrofizicianului britanic îi plăcea să-și reamintească faptul că el a fost născut pe 8 ianuarie 1942 – exact peste 300 ani după marele om de știință italian (8 ianuarie 1642) .

Mai mult, ziua morții lui Hawking – 14 martie 2018 – coincide cu ziua de naștere a teoriei relativității din Ulm (Germania) la 14 martie 1879!

În plus, 14 martie marchează Ziua Internațională a lui Pi (3,14), un raport constant al circumferinței cu diametrul care, în înregistrarea americană, arată 3,14 (adică a 14-a zi din cea de-a treia lună).

Prima valoare a lui  π (p) a fost calculată de matematicianul grec Arhimede. Și următorul după Arhimede a fost Newton, care a calculat valoarea lui pi până la a zecea zecimală. Newton a fost responsabil de Departamentul de Matematică de la Universitatea Cambridge în 1669 – iar Hawking a deținut aceeași poziție timp de 30 de ani, între 1979 și 2009.

Și încă o curiozitate: IQ-ul lui Stephen Hawking la nivel standard a fost de la 160 la 165 – aceeași valoare pe care mulți biografi o estimează pentru Einstein și Newton. În plus, în ziua nașterii sale (8 ianuarie), s-au născut și alți doi oameni de geniu, care au schimbat lumea în felul lor: David Bowie în 1947 și Elvis Presley în 1935.

Aceste coincidențe au agitat mulți utilizatori ai rețelelor sociale:
”Se pare că este totul planificat în mod special … Stephen Hawking a murit în ziua lui  π (pi), ziua de naștere al lui Albert Einstein … 3.14”.

”În ziua de 14 martie, a murit Stephen Hawking … tot la 14 martie s-a născut Einstein. Ambii au murit la vârsta de 76 de ani. ”

”Stephen Hawking s-a născut la 8 ianuarie 1942, a 300-a aniversare a morții lui Galileo. Iar el murit pe 14 martie, la aniversarea nașterii lui Einstein. Timpul este ciclic: fără început, fără sfârșit. ”

Richard Feynman a murit în ziua de naștere a lui Galileo. În ziua morții lui Galileo, s-a născut Hawking. La ziua de naștere a lui Einstein (și în același timp pi), Hawking a murit. Universul este plin de surprize.

”Faptul că Stephen Hawking a murit pe 14 martie, ziua de naștere a lui Albert Einstein și ziua numelui lui Pi, arată că universul are nu numai legi, ci și un simț dezvoltate al umorului.”