Uneori, pur și simplu ai nevoie să auzi cât de mult însemni pentru cineva pentru a te simți fericit!

Cu toate că mulți dintre noi nu recunosc acest lucru, dar nu există nimic mai frumos decât să auzi de la cei dragi despre cât de important ești pentru ei.

Cuvintele precum „Te iubesc”, „Ești o persoană foarte importantă în viața mea” sau „Îți mulțumesc că ești alături de mine” ne pot face cu adevărat fericiți. Căci până la urmă nu există nimic mai valoros pe această lume decât dragostea și recunoașterea oamenilor dragi.

Dorința de a auzi că oamenilor le pasă de tine nu te face mai slab. Aceasta doar arată că ești o pesoană cu inimă mare, dornică să ofere și să primească dragoste și căldură.

Adevărul este că există multe moduri de a îți manifesta iubirea. Bineînțeles, cuvintele nu înseamnă nimic dacă nu sunt susținute de fapte, dar expresia verbală a sentimentelor poate avea un efect extrem de puternic.

„Cuvintele bine alese amestecate cu emoții echilibrate au o putere uriașă.” – Jim Rohn

Există atât de mult adevăr în acest citat. Nu trebuie să auzi totul timpul despre ceea ce însemni pentru cei dragi, dar ai nevoie să auzi din când în când cât de mult le pasă de tine. Relațiile lipsite de astfel de cuvinte dau naștere unor gânduri pline de îndoieli și temeri partenerilor.

Mai mult de atât, cuvintele de dragoste motivează, inspiră, dau energie. Să asculți pe cineva care îți mulțumește sau te apreciază este ca o sărbătoare pentru suflet. Declarațiile pline de afecțiune întăresc relațiile dintre oameni.

Este foarte necesar să auzi cuvinte frumoase, precum „mulțumesc”, „ești un prieten minunat” sau „te iubesc”. Astfel, dacă ești îngrijorat de faptul că partenerul tău nu-ți vorbește despre sentimentele sale, trebuie să-i spui direct despre asta.

La fel de important este pentru copii să audă că sunt iubiți. De fapt, ei sunt oamenii care au cea mai mare nevoie de aceste cuvinte. Copiii nu pot să înțeleagă acest lucru din acțiunile și grija ta, dar se vor simți întotdeauna iubiți dacă le vei spune despre asta.

Nu uita că oamenii care te iubesc ar trebui să audă cât mai des că și tu îi iubești la rândul tău. Spune-le despre ceea ce simți, cel puțin din când în când. Comunicarea este o parte vitală a fiecărei relații.