Un puști de 13 ani și-a construit o casă care l-a costat 1500 $. Vezi cum arată

Este mai mult decât sigur, că majoritatea adolescenților de astăzi se gândesc la orice, numai nu la construcția propriei locuințe.

Pe când Luke Till, din statul american Iowa, este deosebit de semenii săi. Acest băiat talentat și energic și-a construit propria casă în curtea casei părinților săi.

Această construcție l-a costat aproximativ 1 500 $ și a luat naștere într-o vară, când băiatul se plictisea.

El povestește singur despre experiența sa pe canalul său de You Tube. O bună parte din timp el a acordat proiectării, după care s-a apucat de treabă.

A avut nevoie de circa un an pentru a aduna bani și materiale pentru căsuța sa. El a muncit singur pentru a obține resurse: tundea gazoane, aduna bani din internet, realiza diverse munci pentru vecini. De exemplu, electricianul, o cunoștință a familiei, i-a conectat firele electrice în casă, în schimbul curățeniei în garajul său.

Aproximativ 75% din materiale au fost refolosite, multe dintre ele Luke le-a găsit în casa bunicii sale.

Casa are aproximativ 8 m.p., are energie electrică, însă nu are apă și canalizare… deocamdată.

„Îmi place minimalismul” – a declarat Luke într-un interviu pentru „The Des Moines Register”. „Eu am vrut o casă fără o ipotecă mare”.

Așa cum acest proiect a stârnit interesul internauților, Luke a publicat mai multe filmulețe despre căsuța sa.

Pentru ca visul băiatului să devină realitate, a fost nevoie și de susținerea părinților. Deși tatăl l-a ajutat cu construcția, în ceea ce privește aspectul financiar, Luke s-a descurcat de sine stătător. „Copilul a avut șansa să facă mult mai mult decât să joace jocuri video sau să se ocupe cu sportul. Această activitate îi va prinde bine în viață”, a declarat tatăl băiatului pentru aceeași publicație.

Astfel, căsuța a devenit un adevărat loc de refugiu pentru Luke. Acolo el are un cuptor cu microunde, un televizor și un etaj superior cu pat de dormit. În spatele casei este un grătar și o mică grădină cu flori.

În casa lui, adolescentul, de obicei, își face temele pentru acasă și doarme câteva nopți pe săptămână.

Chiar și așa Luke nu se oprește aici, el își dorește o casă mai mare, pe care planifică s-o construiască când va fi la universitate. El vrea să fie un exemplu și pentru alți tineri.

„Eu vreau să le arăt semenilor mei că la așa o vârstă se pot multe de făcut”, spune Luke în unul dintre filmulețe sale.

Poți și tu să-l urmărești pe Luke, în video-ul de mai jos. El pare foarte mândru de ceea ce a reușit să facă.

Această istorie este un exemplu foarte reușit de perseverență, ambiție și de îndeplinire a visului.

Iată ce înseamnă să vrei, să muncești, să fii susținut și să obții.

Sursa