Un pictor a arătat cum văd lumea oamenii cu vederea slabă! Nu ai nevoie de ochelari, doar de imaginație!

În epoca modernă a imaginilor de înaltă rezoluție și perioada de apogeu a hiperrealismului, creația artistului Philip Barlow atrage o atenție deosebită. În tablourile lui Barlow, lumea este ștearsă, iar oamenii și obiectele își pierd formele bine conturate. În lucrările sale, lumea dobândește forme noi, complet uimitoare, abstracte…

Această manieră nu este un defect al vederii, deloc, este o încercare de a atrage atenția asupra luminii, și de a capta privitorul în procesul de creație. Fantezia ta se va manifesta cu siguranță, este deajuns doar să privești tablourile sale.

Pentru a reuși să vezi detaliile, va trebui să apelezi la imaginație, iar ochelarii nu te vor ajuta în acest caz. Anume astfel de abordare a picturii practică acest artist, care pictează exclusiv în ulei.

Luni întregi, Philip Barlow a muncit pentru a perfecționa această tehnică, străduindu-se ca tablourile sale să fie cât mai neclare și încețoșate, iar siluetele să pară a fi pete luminoase de formă nedeterminată.

Barlow a călătorit mulți ani prin Europa, dezvoltându-și talentul. A lucrat asupra frescelor, a pictat tavane în diferite case. În 2002 a descoperit pentru sine un nou stil în creația sa. În 2003 a avut loc prima expoziție a lucrărilor sale în Cape Town, unde locuiește pictorul.

Un om înțelept a spus cândva, că dacă noi nu vedem ceva, asta nu înseamnă că acel ,,ceva” nu există în realitate. Philip Barlow îți propune să privești lumea cu ochii încețoșați, și să încerci să te asimilezi în aceste condiții.

În lucrările sale, artistul reprezintă personaje obișnuite: oamenii în stradă, în oraș, la plajă. Pictorul are și un cont de Instagram, unde fiecare îi poate admira lucrările. Peste 8,5 mii de oameni îi urmăresc activitatea virtuală.