Un pescar din SUA a prins un sturion-gigant, care avea în jur de 130 de ani!

În data de 9 februarie, Jon Eiden din comitatul Shawano, statul Wisconsin, a mers la pescuit pe gheață. La scurt timp după ce a ajuns și și-a aranjat toate cele necesare, el a simțit că ceva se mușcă, încă și cum! După ce a scos cu mare efort peștele, fiind ajutat de prietenii săi, s-a dovedit că acestea este gigantic.

După ce peștele a fost măsurat, a fost stabilit că acesta era un sturion cu lungimea de 217 cm, iar greutatea lui era de 77,5 kg.

Făcând o serie de fotografii cu trofeul obținut și întorcându-se acasă, Jon a început să caute informație despre asemenea giganți. Bărbatul a fost nevoit să recunoască, că acesta nu este peștele cu cea mai mare greutate nu doar din lume, ci chiar și din țară.

Departamentul de Resurse Naturale (Department of Natural Resources of USA) urmărește speciile deosebit de mari. În 2012 a fost descoperit un pește care avea mai mult de 222 cm și cântărea aproape 109 kg. Conform estimărilor specialiștilor, peștele avea în jur de 125 de ani, adică s-a născut în 1887. Acesta a fost introdus în registru, apoi a fost eliberat.

Cu toate acestea, sturionul lui Jon a bătut recordul după lungimea peștilor prinși: captura anterioară înregistrată în anul 2018 avea o lungime de 214 cm.

Un biolog care era interesat de acest pește i s-a adresat lui Jon. Câțiva ani în urmă în burta aceluiași sturion a fost implantat un tracker. Acum, dispozitivul a fost transmis oamenilor de știință. Datorită acestei descoperiri, ei vor putea afla mai multe lucruri despre modul de viață și hrana acestui locuitor acvatic, care a trăit aproximativ 130 de ani.

Soția lui Jon l-a ajutat să curățe și să taie peștele. Din interior au fost scoase 9 kg de icre negre. Carnea a fost afumată.