Un pediatru în vârstă de 92 de ani tratează gratuit copiii săraci din Brazilia!

Dr. Ivan Fontoura este un pediatru care a practicat medicina de mai bine de 60 de ani. Te-ai gândi, că la vârsta de 92 de ani, acest bătrânel cu părul cărunt ar fi fericit să stea undeva pe malul mării și să se bucure de liniște și pace la pensie, alături de soția lui. În schimb, el a ales să meargă regulat la clinică și să trateze copiii din familiile vulnerabile.

Necătând la vârsta sa solidă, doctorul Fontoura a renunțat la odihnă, preferând să-i ajute pe cei, care au într-adevăr nevoie de el.

Ivan a obținut diploma de medic pediatru în anul 1951 și de atunci s-a angajat să salveze viețile oamenilor. A activat timp de 68 de ani, după care s-a pensionat. Dar, doctorul nu a rezistat mult timp să stea cu mâinile încrucișate.

Bărbatul a decis să ajute familiile sărace, care nu își permit să plătească pentru serviciile medicale și consultațiile unui pediatru. Acum, de două ori pe săptămână – lunea și joia, doctorul Fontoura îi consultă gratis pe toți cei care au nevoie.

De ce face acest lucru? Doctorul Fontoura explică: „Medicina este un viciu bun, știți? Mă simt fericit când îi ajut pe oamenii care se află într-o situație dificilă și chiar mai mult, când totul se termină cu bine. Asta înseamnă să fii medic.”

Ivan spune că va continua să-i ajute pe oameni până când îi va permite sănătatea. Pacienții îl iubesc foarte mult și îl consideră foarte bun și atent.

„Soțul meu are o inimă mare, el nu poate trăi, fără a face bine oamenilor. El și-ar dori ca toți copiii de pă Pământ să fie sănătoși și să aibă o viață decentă” – spune soția lui Ivan.

Doctorul Ivan Fontoura a primit diverse premii pentru activitatea sa, dar el nu caută recunoaștere: „Am câștigat deja ceea de ce aveam nevoie, financiar vorbind. Deci, astăzi, nu câștig decât satisfacție.”