Un om urmărea un tigru, însă a dat de o peșteră, întrând în care, a uitat de toate celea! Vezi unde a ajuns el!

India este o țară absolut unică, care până în ziua de azi păstrează foarte și foarte multe taine și locuri sacre, pe care le poți vedea doar aici. Pentru a simți atmosfera și valoarea spirituală a Indiei, e de ajuns să vizitezi doar un loc.

E vorba de complexul mănăstirilor cu denumirea Adjanta, care conține nu mai puțin de 29 de temple. În pofida faptului că se află în inima țării, Adjanta este foarte departe de căile principale, și accesul aici este foarte limitat.

Cel mai apropiat sătuc se află la zece kilometri de la Adjanta, iar cel mai apropiat oraș – la 110 km. Însă această distanță merită să fie parcursă!

În anul 1819 ofițerul britanic John Smith urmarea un tigru în jungla de lângă Mumbai și el a văzut întâmplator într-un tufiș o întrare în peșteră. Smith, fiind un aventurier, a întrat în peșteră și imediat a uitat de tigru.

Pereții peșterii erau înfrumusețați cu desene, însă asta era doar începutul. Ulterior John a descoperit un sistem de peștere și monumente, făcute în rocă. Experții actuali consideră, că acest complex a apărut în secolul II până la nașterea lui Hristos.

Fiecare din aceste 29 de peșteri are un caracter unic, cu un design deosebit al exteriorului și interiorului. Din păcate, aproximativ în secolul VII după nașterea lui Hristos peșterile au fost părăsite.

Basoreliefele, care povestesc despre viața lui Buddha.

Majoritatea acestor elemente s-au păstrat până în ziua de astăzi. Chiar și detaliile minuscule se văd foarte bine în pofida anilor. Unele teorii vorbesc despre tangențele peșterelor cu fenomenele naturale.

Aceste idei se confirmă prin exemplul peșterilor 19 și 26, în care sunt făcute niște găuri speciale. Razele solare trec prin ele și iluminează altarurile.

Constucțiile arată absolut superb și în ziua de astăzi, și e uimitor cum s-a putut crea așa ceva cu insturmentele străvechi.

În anul 1983 complexul Adjanta a fost introdus pe lista UNESCO, care protejează cele mai vestite monumente și temple, făcute vreodată de om.

Sursa