Un milionar a construit Orașul Soarelui

Un milionar a construit Orașul Soarelui – Calatorul

Raiul pe pământ există!

Un milionar letonian a realizat un proiect fantastic la periferia orașului Cesis. După ce a cumpărat 30000 hectare de pădure într-o zonă de colină, a și construit ”Orașul Soarelui”, unde sunt aplicate reguli diferite iar oamenii duc un mod de viață special.

Potrivit condițiilor proiectului, toate casele, 300 la număr, sunt efectuate din materiale pur ecologice. Fiecare casă are și un teritoriu adiacent de la 0,4 ha până la 1,3 ha, pe care se găsește un lac personal și un petec de pădure.

Toate casele din Amatciems sunt dotate cu canalizare centralizată, construită cu ajutorul tehnicii moderne pe sub rădăcinile copacilor, internet ultrarapid și electricitate.

Încălzirea este obținută cu ajutorul instalațiilor geotermale, care sunt instalate în fiecare casă, la o adâncime de 90-100 metri, care transformă energia pământului în electricitate. Electricitatea obținută astfel ajunge, pe întreg parcursul anului, pentru încălzirea încăperii și a apei. Și doar în lunile reci de iarnă locuitorii recurg la încălzirea cu ajutorul șemineului, care este instalat în fiecare casă.

Din fereastra fiecărei case (cu rare excepții) nu se văd casele vecine. Acest lucru a fost posibil datorită reliefului deluros și a planificării excepționale.

În orașul din pădure este interzisă îngrădirea teritoriului. Această zonă este ecologic pură, inclusiv și toate materialele utilizate care ies de aici (prin prelucrare). Pe drumrile orașului putem vedea căprioare și alte animale și nimic nu trebuie să le împiedice deplasarea pe acest teritoriu.

Tot din acest motiv, aici este interzisă legarea câinilor de pază, care prin lătratul lor pot speria animalele sălbatice – câinii, după regulile comunei, pot fi ținuți doar în casă.

Айварс Звирбулис
Aivars Zvirbulis

”Ideea construcției acestui complex locativ mi-a venit în cap, când am înțeles, că vreau să trăiesc în propria casă amenajată mine, lângă un lac, într-o pădure cu peisaje de neuitat.

Ca rezultat a apărut Amatciems, unde astăzi locuiește familia mea – eu cu copii mei și nepoții, prietenii apropiați și oamenii cu același mod de gandire ca al meu – același stil de viață și aceleași preferințe față de locul în care vor să trăiască.

Recunosc, că la început, anume egoismul a stat la baza acestei idei – imi doream să creez propria zonă de confort, pentru mine – mult apreciatul.

La baza conceperii regulilor interne ale comunei locative, care să fie în perfectă armonie cu natura, dar și cu vecinii de alături, a fost pus exmplul altor comune asemănătoare din alte state și propriilor adăugări.

Aceste reguli sunt făcute pentru oameni, care îmi împărtășesc ideile, oameni, care nu consideră aceste reguli niște obligațiuni, oameni, care se atârnă foarte serios de mediul înconjurător – prin păstrarea liniștii și păstrarea teritoriului în modul natural.

Regulile, de exemplu, asigură, ca în timpul serilor și pe timpul nopții să fie păstrată liniștea, este interzisă construcția gardurilor, iar câinele, prietenul omului, nu trebuie să stea la legătoare.

Un milionar a construit Orașul Soarelui – Calatorul

Scopul meu – să păstrez maxim posibil arealul natural al acestei regiuni. Mă strădui să nu transform pădurea în parc public. Din această cauză, lângă gazonul îngrijit este lăsată o luncă cu flori.

Pe gazonul proaspăt tăiat, de regulă, licurici nu observi, dar în Amatciems serile calde de vară sunt întâlnite de o mulțime de luminițe care ard prin iarba verde.

Iar din micile lacuri se aude un cor, parcă dirijat, de ocăituri ale broaștelor, iar acest lucru se datorează faptului, că apa din lacuri este curată.

Copacul uscat ori doborât la pământ de vânt este lăsat în pădure, pentru bucuria viețuitoarelor care își găsesc în el culcuș – ciocănitori, veverițe ori vulpi.

Balanța dintre mediul înconjurător, tenologiile moderne și estetism, creează imaginea comunei, care arată cu mult fast, că armonia dintre om și natură există cu adevărat!”

P.S. Și țineți minte, doar prin schimbarea modului de consum – putem schimba lumea în bine!