Un miliardar rus a adoptat 17 copii: „Cea mai de preț pentru mine e familia!”

În prezent, Roman Avdeev este un om de afaceri de succes și un miliardar din lista Forbes, iar cândva el a locuit într-un apartament comunal de la periferia Moscovei, împreună cu părinții săi.

Atunci când s-a căsătorit era student și lucra ca paznic pentru a-și hrăni familia. Avdeev și-a început calea spre marea avere ca toată lumea – cu comerțul, lucrurile au mers atât de bine, încât a devenit miliardar.

Dar el consideră că nu cariera este principala realizare din viața lui, ci familia numeroasă.

Roman și soția lui au 23 de copii, 17 dintre care au fost adoptați. Pentru ca familia să se simtă confortabil, Avdeev a construit câteva vile pe terenul său, a echipat săli de joacă moderne pentru copii, un cinematograf, o piscină și chiar o pistă de schi!

„Am fost singurul copil în familie, toată copilăria am petrecut-o într-un apartament comunal. Bunica, tatăl, mama și eu am trăit împreună într-o cameră. Nici jucării nu prea am avut.”

După primele milioane obținute, Roman a înțeles că viața e plină de posibilități, însă există oameni care nu au asemenea șanse. El a început să ajute orfelinatele, ducând haine, jucării, mâncare. Dar foarte curând și-a dat seama că acest lucru e cu puțin folos.

„Poți face reparație, poți îmbunătăți condițiile de trai, dar copiilor într-un sens global, acest lucru n-o să le fie de ajutor. Am vizitat o casă de copii, unde am cunoscut o elevă în clasa a 8-a. Când am rugat-o să-mi aducă zahăr, fata s-a uitat la mine și nu știa cum arată zahărul. Am rămas șocat. Copiilor pur și simplu li se adaugă zahăr direct în ceai și ei niciodată nu l-au văzut în ochi. Pare un fleac, însă e foarte demonstrativ. Anume din cauza acestor fleacuri, atunci când ajung adulți, copiii din orfelinate nu reușesc să obțină nimic în viață!” 

Comunicarea cu copiii din orfelinate i-a lăsat o impresie profundă și de durată lui Avdeev.

„Atunci am văzut clar ce prăpastie îi separă pe copiii crescuți în familie și pe orfani și că această prăpastie nu poate fi înlăturată cu nimic din ce este material. În orfelinat, copiii trăiesc într-un sistem inventat, unde totul se face și se decide pentru ei.”

„Sunt convins că numai în familie poate crește o persoană cu drepturi depline și că toți ar trebui să ne străduim să fie cât mai puțini copii în orfelinate.”

După părerea lui Roman, orice ereditate proastă poate fi învinsă printr-o educație bună și corectă. Căci noi singuri cunoaștem foarte puține despre rădăcinile noastre și, cu siguranță, fiecare dintre noi are gene atât bune, cât și rele.

Când copiii erau mici, cuplul Avdeev avea 11 asistenți în familie. Iar când copiii au crescut, au rămas doar 8 oameni care se ocupă de ei. Asistenții duc copiii la școală, îi ajută să-și facă temele și fac unele treburi casnice.

Familia încearcă să-și crească copiii independenți, între ei domină înțelegerea reciprocă, încrederea și dragostea. Toți primesc o educație excelentă, ceea ce le oferă o ocazie bună de a realiza ceva în viitor.

Roman deja știe exact cea va face cu imensa sa avere – o va cheltui pentru soluționarea problemelor orfanilor. Copiilor săi, miliardarul nu le va lăsa moștenire.

Roman Avdeev a întemeiat Fundația „Aritmetica bunătății”, care găsește familii adoptive pentru orfani.

Datorită acestei fundații, deja mai mult de 313 copii și-au găsit o familie. În plus, aici funcționează un club special, care îi ajută și pe părinții care decid să adopte un copil.

„Cred că este foarte important să formăm în societatea noastră un nou model de lider dezvoltat moral și intelectual, care va promova un nou mod de viață și va schimba radical întregul sistem existent de valori”.