Un fotograf polonez a reușit să combine două mari pasiuni: fotografia și pisicile! Vezi cât de bine i-a ieșit!

Permite-i fotografului pe nume Robert Sijka să îți prezinte pisicile Maine Coon – cea mai mare rasă de pisici domesticite din lume. Lucrările lui posedă o oarecare putere mistică. Și asta nu e întâmplător – autorul știe dinainte ce efect ar vrea să obțină.

Robert Sijka este un polonez, care trăiește în China. Câțiva ani în urmă, el împreună cu soția au deschis prima crescătorie de pisici de rasă Maine Coon din țară. Inițial, fotografierea pisicilor îl ajuta să popularizeze această rasă, necunoscută anterior în China, dar curând s-a transformat în pasiunea vieții lui.

Sijka a văzut întotdeauna pisicile ca pe niște creaturi maiestuoase, aproape mitice, și a găsit o modalitate de a împărtăși această viziune cu alții. Iată ce scrie fotograful pe site-ul său: „Am două pasiuni – pisicile și fotografia. Am încercat să le combin, pentru a crea ceva deosebit.”

Într-adevăr, Robert a reușit excelent să își realizeze visul! În fotografiile lui, pisicile Maine Coon arată ca niște membri ai unei familii regale.

Robert povestește, că chinezii încă nu au învățat pe deplin cum să trateze pisicile, nu ca pe hrană ci ca pe niște animale de companie. După ce a fondat prima crescătorie de pisici Maine Coon în China, Robert a deschis calea nu numai pentru o nouă rasă în această țară, dar și pentru un nou mod de viață pentru chinezi – cel plin de prietenie și afecțiune față de cele mai prietenoase pisici din lume.

Fotograful poate vorbi despre pisicile Maine Coon ore în șir. El este fascinat de dimensiunile, inteligența și atitudinea acestor feline și spune că uneori, acestea pot fi chiar mai ingenioase ca oamenii.

„Să fii unic – probabil, asta este cel mai important pentru un fotograf. În opinia mea, răbdarea și capacitatea de a vedea sunt esențiale. Din punct de vedere tehnic, totul este simplu la mine. De obicei, folosesc o lampă, o masă simplă și un fundal, care adesea nu este destinat deloc pentru fotografie. Principalul secret este răbdarea.” – spune Robert Sijka.

Robert adoră piscile negre, iar cele mai des întâlnite pisici din fotografiile sale sunt surori, preferatele lui. Sunt foarte maiestuoase și puțin misterioase. Acestea se numesc Dolce Vita și De La Lou și sunt mândria crescătoriei lui. În plus, acestea sunt niște modele perfecte, fiind întotdeauna gata să pozeze.