Un fost profesor și-a construit o căsuță neobișnuită, cheltuind doar 250 de dolari!

„Pentru a construi o casă, nu trebuie neapărat să faci cheltuieli mari” – de acest lucru este convins un fost profesor de la o fermă situată în Oxfordshire (sud-estul Angliei). Bărbatul și-a construit o locuință cu o sumă de doar 250 de dolari. Oare cum i-a reușit asta?

După ce a ieșit la pensie, Michael Buck a decis să își realizeze visul de altă dată – să-și construiască o casă cu propriile mâini. Dar el a făcut acest lucru, practic fără a investi prea mult în materialele de construcție. Michael a aplicat metoda strămoșilor noștri – a folosit pământ, lut, lemn și paie. Iar temelia pentru viitoarea construcție a fost făcută din pietre.

Pentru construcția pereților, bărbatul a utilizat un amestec din argilă cu nisip și paie.

Carcasa pentru acoperiș a fost făcută din trunchiuri subțiri de copac și acoperită cu paiele colectate de pe un câmp din apropiere.

Michael a utilizat un parbriz de la camion în calitate de fereastră, iar scândurile pentru podea le-a găsit la un vecin într-un depozit de vechituri.

Toaleta se află înafara casei, apa este adusă de la fântână, iar în loc de electricitate, bărbatul folosește lumânări. Mâncarea poate fi gătită în cuptor.

Unii scpetici se îndoiesc de faptul că într-o astfel de casă se poate locui în sezonul rece fără încălzire centrală. Stăpânul, însă, susține că o sobă este suficientă: pereții mențin căldura, iar acoperișul este izolat cu piei de oaie din interior.

Michael Buck nu a cheltuit aproape nimic. Singurul lucru pe care nu l-a calculat a fost cantitatea de paie pentru acoperiș și a fost nevoit să cumpere mai multe. În total, fermierul a investit doar 250 de dolari pentru construcția căsuței.

În prezent, Michael oferă casa în chirie unei lucrătoare de la ferma vecină. Ea îi plătește pentru chirie cu lapte și smântână.