Un elev de 11 ani a numit 10 motive clare, pentru care copiii nu vor să meargă la școală!

Școala nu ne învață că e posibil și trebuie să greșești, pentru că numai în acest fel poți învăța ceva. Un elev de unsprezece ani a vorbit la conferința „Teen-meet-teen” despre motivele, pentru care copiilor nu le place școala.

1.Profesorul

Atunci când vii prima dată la școală, imediat ți se insuflă frica. Una dintre ele este frica de profesor.

2.Frica de note

După prima frică, se dezvoltă teama de apreciere. Apoi frica de pedeapsa din partea părinților, directorului școlii. La școală nu se uită cine ești, te judecă doar după notele pe care le ai.

3.Frica de greșeli

Încă o frică – cea de a admite o greșeală. Școala nu învață că este posibil și necesar să greșești, pentru că numai în acest fel poți învăța ceva.

4.Bullying-ul 

Un alt motiv este batjocura și umilința din partea colegilor de clasă. De multe ori, acestea se întâmplă din vina profesorilor care se amuză pe seama copiilor, spunându-le că fac ceva nu atât de bine precum colegii de clasă.

5.Testele stupide

Aceste teste, care sunt date elevilor la lecții, sunt incredibil de prostești, pentru că nu au opțiunea de a oferi propria variantă de răspuns. Pentru a obține o notă bună, elevul încearcă să ghicească unul din răspunsuri, dar el poate avea propria opinie, pe care nu o poate scrie.

6.Volumul temelor pentru acasă

Am citit că nu există dovezi că temele pentru acasă influențează performanța și nivelul de cunoștințe ale copiilor. Odată am avut atât de multe teme la engleză, încât după trei ore de scris m-am ridicat și nu am mai putut să-mi îndrept gâtul. Am fost dus la camera de urgență și timp de o săptămână am umblat cu un corset pentru gât.

7.Se interzice să fii unic

La școală nu prea iubesc dacă cineva este diferit de ceilalți. Asta începe cu profesorul, se transmite elevilor și rămâne cu ei pentru toată viața.

8.Școala nu învață să fii fericit

Am citit undeva că atunci când John Lennon din The Beatles avea 5 ani, mama lui i-a spus că cel mai important lucru din viață este să fii fericit. Apoi, la școală a fost întrebat: „Ce visezi să devii în viață?” El a răspuns: „Fericit.” La care profesoara i-a zis: ”Nu ai înțeles întrebarea”. Iar el a răspuns: „De fapt, nu înțelegeți viața.”

9.Școala nu te învață să lucrezi cu informația

De exemplu, urmăresc un canal pe YouTube, unde un profesor de fizică vorbește ușor și distractiv la diferite subiecte. Citirea sau vizualizarea acestor cursuri poate înlocui zeci de lecții plictisitoare.

10.Școala nu te pregătește pentru viața de adult

Școala este, de fapt, o instituție care ar trebui să te pregătească pentru viața adultă. Dar ea nu te învață cum să economisești și să-ți crești venitul, nici cum să-l obții și nici cum să câștigi. Cred că o materie principală la școală ar putea fi una care să ne învețe cum să comunicăm și să ne înțelegem între noi. Căci abilitatea de a comunica este cea mai importantă.