Un bărbat a decis să-i ofere o lecție soției care nu știa să gătească! Răspunsul ei este genial!

-Am decis să mă însor!

Cu o astfel de noutate a venit fratele meu mai mic în vizită. Stăteam împreună la bucătărie și mâncam cartofi prăjiți. Deși nu ar trebui să existe surprize în acest domeniu, totuși pentru a evita neînțelegerile ulterioare, l-am întrebat:

-Cu cine, dacă nu e secret?

-Cum adică cu cine? Cu Ana, desigur.

Eu am răsuflat ușurată. O cunoșteam bine pe Ana, ei practic trăiau împreună cu fratele meu.

-Este idealul tău, vrei să spui?

-Nu mă lua peste picior! De data asta totul e serios. Nu e ideală, desigur, dar nu există oameni fără neajunsuri, nu-i așa?

Fratele a tăcut, apoi a adăugat:

-Dar… iată dacă ar ști să gătească, atunci ar fi pur și simplu minunat! Știi, soră, bărbaților le place să mănânce, mai ales bucate gătite de casă…

Iar Ana nu gătește, spune că nu se pricepe și că e mai bine să ieșim undeva să mâncăm decât să ne stricăm ambii dispoziția cu experimentele ei nereușite. Sau să cumpărăm produse semifabricate de la magazin.

Ascultă, poate încerci să discuți tu cu ea, să-i explici că nu poți fi sătul doar datorită ochilor frumoși. Poate o înveți să gătească? Cel puțin acești cartofi prăjiți, de exemplu, doar nu e mare lucru.

-Nu, nu am ce discuta cu ea. Dacă ea nu te ascultă pe tine, pe bărbatul cu care intenționează să se căsătorească, atunci pe mine nici atât nu o să mă asculte. Nici nu îi voi da lecții de gătit. Dacă ea își dorea să o facă, o făcea demult și fără sfaturile mele.

Trebuie ca ea singură să își dorească acest lucru, înțelegi? Și aici pot să îți dau ție un sfat. Fratele a lăsat furculița la o parte și s-a uitat atent la mine.

Deci, poți face în felul următor: mergi și cumpără un pește. Adu-l acasă și roag-o pe Ana să îl pregătească la cină. Dacă spune că nu poate, spune-i din nou și până seara nu îi mai aminti.

Când se apropie ora cinei, întreab-o unde e peștele, iar dacă ea o să continue să îți spună că nu știe să gătească nu îi răspunde nimic. Îmbracă-te și ieși din casă. Înțelege-te în prealabil cu o prietenă sau cunoscută să vină la tine pentru a pregăti cina. Fata trebuie să fie neapărat tânără și frumoasă și să zâmbească. Cum o vei convinge este deja treaba ta.

Așadar, o aduci acasă și o anunți pe Ana, că dacă ea nu știe să pregătească cina atunci acest lucru îl va face alta. Și aici fii gata, reacția ei va fi imprevizibilă, dar tu păstrează-ți calmul. Așteaptă ca mâncarea să fie gata, luați cina toți trei împreună, apoi ieși și petrece fata acasă. Lasă-i timp Anei pentru a se calma și a se gândi la toate cele întâmplate.

În ziua următoare, cumpără o găină și roag-o să o pregătească. Iar ce se va întâmpla îmi vei povesti după.

Peste o săptămână fratele a venit din nou la mine și a început să-mi povestească despre cele întâmplate. El a făcut exact așa cum l-am sfătuit. La început, Ana era geloasă și pregătită de scandal, i-a spus că dacă se duce să o petreacă pe fată acasă, ea îl părăsește. Fratele i-a zis că vesela rămâne nespălată, dacă ea pleacă atunci prietena lui rămâne să spele vasele.

Ana a decis să se calmeze și să rămână acasă. A doua zi fratele meu i-a adus o găină și a rugat-o să o pregătească la cină. S-a dovedit că Ana știe cum să gătească o găină prăjită pe borcan în cuptor de te lingi pe degete. După această întâmplare, ei au decis să nu își mai amintească de această întâmplare și să nu se certe.

Fratele era atât de bucuros încât venise să îmi mulțumească pentru sfatul oferit. La care eu am decis să îi mai dau unul:

-Dragul meu frate, există un singur lucru despre care nu ți-am spus. Din acest moment, atunci când iubita ta soție te va ruga să faci ceva în casă, să bați un cui sau să schimbi un bec, tu trebuie neapărat să o faci, pentru că dacă nu o vei face, se vor găsi foarte repede doritori să o ajute în treburile casnice. Ai grijă, să nu ajungi să vezi cum ea își întoarce răsplata!