Un bărbat a construit o casă extrem de subțire, doar pentru a-și tachina fratele! Iată care era scopul!

E un lucru des întâlnit ca între doi vecini să existe conflicte. Însă, dacă vecinul care te înfurie este chiar fratele tău, abia atunci afli la ce nivel poate ajunge un război teritorial!

Casa Al Ba’sa din Beirut este cea mai suplă nu doar din Liban, dar și din lume. Aceasta a fost construită din pură meschinărie. Chiar și denumirea ei se traduce din arabă ca „dușmănie”, „ciudă”, „ranchiună”.

Și atunci când spun suplă, mă refer anume la asta – cea mai îngustă latură are doar 60 cm, iar cea mai lată este de 4 metri.

La fel ca forma sa unică, casa are și o poveste neobișnuită în spate. Localnicii spun că aceasta a fost construită până în anii 1950, după ce doi frați au avut un conflict între ei.

Frații moșteniseră un teren de la tatăl lor și nu au putut decide ce să construiască pe el. Încă un obstacol pentru soluționarea acestei probleme era că terenul avea o formă inconvenabilă, deoarece o parte din acesta a fost preluat de diverse proiecte de infrastructură municipală.

Fratele, căruia i-a revenit partea în formă de pană a terenului, a decis apoi să construiască o clădire îngustă și ciudată pe el.

„De ce să o facă?” te-ai putea întreba. Iată aici apare și meschinăria. Casa a fost ridicată doar cu scopul de a-i bloca vederea spre mare a fratelui său.

Casa în formă de pană era singurul lucru, pe care îl putea vedea fratele său pe fereastră, reducând semnificativ din valoarea proprietății lui. Iată ce înseamnă să te dedici întru totul doar pentru a distruge vederea cuiva!

Casa, numită și Furia, are doar două apartamente, unul pentru fiecare etaj și este locuibilă și astăzi. A funcționat o vreme ca bordel, găzduind mai apoi familii care au fugit din calea războiului.

Probabil clădirea va rămâne încă mult timp intactă, servind drept monumentul perfect al încăpățânării umane.