Un băiețel a adunat 500 000 de sticle, pentru a salva planeta: „Animalele trebuie să trăiască”!

La doar 9 ani ai săi, Ryan Hickman este un businessman de succes. El se ocupă de sortarea gunoiului, fiind interesat de acest proces încă de la vârsta de 3 ani.

Astăzi, băiatul are propria companie de prelucrare a deșeurile care se numește Ryan’s Recycling Company. 

Timp de șase ani, sortând și adunând gunoiul de la clienții săi, Ryan a câștigat mai mult de $10.000!

Băiatul adună bani pentru studiile ce urmează să le obțină în viitor, de asemenea, el spune că își dorește să cumpere un camion de gunoi pentru a deveni gunoier.

Astfel, el va avea posibilitatea să adune și să recicleze și mai multe deșeuri.

Totul s-a început atunci când Ryan a mers împreună cu tatăl său la un centru de reciclare, unde copilului i-a plăcut foarte mult procesul de sortare.

El a început cu mare interes să selecteze sticlele, pentru a le încărca în mașină. Pentru munca sa, băiatul a câștigat câțiva dolari.

Procesul de sortare a gunoiului s-a dovedit a fi atât de captivant, încât atunci când s-a întors acasă, Ryan și-a anunțat părinții despre intenția lui de a începe să colecteze deșeuri reciclabile de la vecini.

Pentru a-și ajuta fiul să-și realizeze planul, mama a mers împreună cu el pe la vecini și a adunat saci cu gunoi.

Tânărul antreprenor este atât de pasionat de proiectul său, încât petrece o bună parte din săptămână, sortând sticlele și conservele pe care le primește de la susținătorii săi și trimite materia primă la prelucrare.

Atunci când Ryan este întrebat, de ce face acest lucru, el răspunde: „Pentru că sticlele ajung în ocean, iar apoi animalele se îmbolnăvesc și mor.”

Datorită susținătorilor săi, la acest moment, Ryan a adunat și a prelucrat peste 500 000 de sticle și conserve.

Părinții susțin inițiativa fiului, iar tatăl îl ajută să sorteze deșeurile și să care sacii cu sticle la centrul de reutilizare, o dată la fiecare 3 săptămâni.

„Eu și soția îl susținem în asta și i-am spus fiului, oricând nu și-ar dori să se oprească, el o poate face” – spune tatăl băiatului.

Pe lângă realizările sale de excepție, tânărul muncitor a devenit deja ambasador al Centrului Pacific pentru Salvarea Animalelor Marine. 

Pe lângă afaceri și înclinații altruiste, băiatul nu uită de hobby-ul său principal – reciclarea.

El nu poate să treacă liniștit pe lângă o hârtie sau sticlă aruncată, contaminându-i și pe alții cu acest obicei util!

Atunci când povestea lui Ryan a devenit cunoscută, asta a inspirat și mai mulți oameni să se alăture inițiativei lui de a salva lumea.

Prin acțiunile sale, Ryan demonstrează că oricine poate contribui la îmbunătățirea situației de mediu de pe planeta noastră!