Un băiețel în vârstă de 7 ani care a salvat 1300 de câini, a primit titlul de „Copilul anului”!

Americanul Roman McConn, în vârstă de 7 ani, a reușit să salveze mai mult de 1300 de câini. Pentru faptele sale bune, el a fost declarat „Copilul anului 2018”. El a primit o astfel de onoare din partea Societății Americane de Protecție a Animalelor.

„Fiecare câine merită să găsească stăpâni iubitori și o casă potrivită. Cred că mulți copii pot face ceea cu ce mă ocup eu și pot ajuta animalele” – spune Roman.

Pentru prima dată, băiatul a început să se gândească la soarta câinilor fără adăpost la vârsta de 4 ani. Și deja la 7 ani a fondat organizația „Project Freedom Ride”.

Această organizație se ocupă de salvarea câinilor din adăposturile din Texas, unde pe aceștia îi așteaptă inevitabil eutanasia. Roman caută noi proprietari pentru animale, astfel încât acestea să continue să trăiască.

După ce Roman a devenit „Copilul anului” el și mama sa au fost invitați la New York. Acolo el a vorbit despre organizația sa și despre modul în care ajută câinii.

Băiatul a povestit cum la vârsta de 4 anii a decis să îi ajute pe prietenii patrupezi și le-a cerut tuturor rudelor sale să nu-i facă cadouri la zilele de naștere, ci să doneze bani pentru a salva câinii.

Mama lui Roman, Jennifer McConn se mândrește cu fiul ei și îl ajută în toate. În decembrie 2016, Jennifer și roman au reușit să transporte 31 de câini din Texas la Washington și să le găsească proprietari.

„Primul câine de care îmi amintesc foarte bine a fost adus de noi la Washington. Numele lui era Sullivan, dar noi îi spuneam Sally.

Era un buldog american mare, dar atât de drăguț! Îmi amintesc cum mama mea spunea că este la fel de mare ca un armăsar! Într-adevăr era uriaș!” – povestește băiatul.

Acum Sally și mulți alți câini, soarta cărora a fost aranjată de Roman și Jennifer, au case noi și stăpâni iubitori și grijulii.