Un actor american a arătat cum poți amenaja o locuință complet funcțională pe o suprafață de 14 mp!

Micile apartamente devin un fenomen din ce în ce mai răspândit, chiar și în cele mai prospere țări, în special în metropole. Tot mai mulți oameni preferă să trăiască nu pentru a aduna bunuri materiale, ci pentru a trăi impresii frumoase și optează pentru mini locuințe confortabile. Astfel, de exemplu, un actor american din Manhattan și-a transformat apartamentul-studio cu o suprafață de doar 14 metri pătrați într-o locuință complet funcțională.

Unul dintre cele mai atractive orașe din lume, New York, este cunoscut nu numai pentru modă și Wall Street, dar și pentru prețurile sale cu adevărat nebune pe piața imobiliară. Incapacitatea de a-și achiziționa propria locuință îi face pe oameni să caute opțiuni alternative.

Așa, de exemplu, apartamentul transformat al actorului Anthony Triolo este unul dintre exemplele perfecte ale modului în care 14 metri pătrați pot și utilizați destul de rațional.

Anthony Triolo este arhitect de profesie, așa că nu i-a fost greu să planifice de sine stătător proiectul de reconstrucție al locuinței sale.

De regulă, astfel de apartamente au tavane înalte și ferestre destul de mari, ceea ce reprezintă atuul în transformarea spațiului fără a împiedica lumina soarelui să pătrundă în casă. Înălțimea apartamentului a permis crearea unui nivel suplimentar spre care duce o scară îngustă și unde a fost amenajat un mini-dormitor.

Întreaga suprafață a etajului de sub „dormitor” este ocupată de bucătărie, care se transformă în birou după necesitate. În ciuda spațiului limitat, tânărul a reușit să amenajeze minimul de obiecte necesare pentru o mică bucătărie destinată unei persoane, care foarte rar mănâncă și gătește acasă.

Pentru a nu aglomera zonele verticale cu dulapuri voluminoase, Anthony a decis să folosească rafturi deschise și să ascundă toate obiectele necesare în containere și cutii de organizare.

Ca specialist care cunoaște elementele de bază ale proiectării și utilizării raționale a spațiului, Anthony recomandă tuturor proprietarilor de apartamente mici să amplaseze rafturi sau cuiere oriunde există posibilitate.

De asemenea, tânărul a reușit să amenajeze cu gust zona de la intrare. Aici a instalat un raft deschis, unde și-a aranjat încălțămintea, iar în sertarele închise – obiectele mici.