Umple-ți viața cu sens, urmând acest îndemn al lui Osho: Devino amantul Universului!

Dacă nu vei iubi lumea, tu nu vei putea crea. Dacă ești indiferent față de frumusețea copacilor, cum îi vei putea picta? Dacă ești indiferent față de cântatul păsărilor, cum vei cânta tu? Dacă ești indiferent față de vuietul vântului printre ramurile pinilor, cum vei putea tu să cânți la vioară? Numai cel ce e îndrăgostit de ceea ce-l înconjoară este capabil să creeze. Iată mesajul meu: unica metodă de a deveni un om religios este să fii un om creativ. Dacă Dumnezeu este creator, unica metodă de a participa la această lume este să creezi și tu.

Devino amant. Nu al cuiva anume, pur și simplu amant. Fie ca iubirea să devine acea calitate a ta care se manifestă nu doar în relația cu o singură persoană, pentru că astfel tu excluzi tot restul din viața ta. Este un schimb inegal: să-ți alegi un lucru pe care să-l iubești, excluzând universul, doar mai înainte universul îți aparținea ție și tu aparțineai universului. Universul te va umple cu dragoste. Dacă nu-i răspunzi cu reciprocitate, înseamnă că nu ești recunoscător.

Iubește soarele, luna, stelele, copacii, râurile, munții, oamenii, animalele – devino amantul universului. Anume asta îl face pe om religios. Când iubirea umple tot spațiul, când se pierd granițele, când nimic n-o mai ține în limite, când ea nu-i direcționată spre un singur lucru – ea devine rugăciune. Iubirea devine meditație, iubirea aduce descătușare.

Cu cât avansezi mai mult în iubirea ta, cu atât mai plină de sens devine viața ta. Tot mai multe cântece se aud în inima ta, tot mai multe momente extatice tu retrăiești. Și în expresia supremă a dragostei – când ea e iubire Dumnezeiască – tu te transformi într-o floare de lotus, ce elimină mirosul extazului. Atunci nu va exista nici moarte, nici timp, nici rațiune, atunci tu vei fi parte din veșnicie. Atunci nu va putea fi vorba de frică. Dacă nu va fi moarte, ce fel de frică poate fi? Atunci nu va putea fi vorba nici de neliniște. Dacă nu va exista rațiune, ce fel de neliniște poate fi? Va fi numai încredere, satisfacție și realizare.

Osho

Sursa