UITĂ de durerile de SPATE cu aceste 4 EXERCIȚII simple şi eficiente!

Sănătatea coloanei vertebrale este esențială. Durerile de spate sunt provocate de o combinaţie de factori cum ar fi suprasolicitarea sau forţarea muşchilor şi ligamentelor ce susţin coloana  vertebrală. Majoritatea durerilor lombare nu necesită consultarea medicului. În general, durerea scade în intensitate după o zi sau două de tratament la domiciliu.

spate1

Iată patru exerciții pe care trebuie să le faci ca să uiți de durerile de spate.

1. Exercițiul ”frunză de pom”

Îmbunătățește fluxul de sânge la creier, îndreaptă coloana vertebrală și înlătură presiunile asupra vaselor.

Poziția inițială: Stai culcat pe spate pe o suprafață tare și dreaptă. Mușchii trebuie să fie relaxați la maximum.

Efectuarea exercițiului: Îndoaie încet picioarele de la genunchi, îndreptând tălpile spre fese, dar fără să le ridici de pe podea. Ridică-ți  capul, dar fără să miști spatele și întinde mâinile spre genunchi. Când degetele ating genunchii rămâi în această poziție 1-2 minute. Apoi revii la poziția inițială și te relaxezi 1-2 minute.

sp2

2. Exercițiul ”ramură de salcie”

Însănătoșește coloana vertebrală, reduce durerile de spate și îmbunătățește activitatea inimii.

Poziția inițială: Stai în picioare, cu tălpile îndepărtate una de alta.

Efectuarea exercițiului: Pune palmele la spate în regiunea rinichilor. Începe să-ți lași încet capul pe spate, îndoind coloana vertebrală. Când ajungi la limită, lasă pur și simplu mâinile în jos. Rămâi în această poziție atât timp, cât te simți confortabil, apoi revino în poziția inițială, dezdoind coloana încet.

sp3

3. Exercițiul ”firul arcului”

Îmbunătățește circulația sângelui, curăță sărurile în regiunea coloanei vertebrale.

Poziția inițială: Stai în genunchi cu mâinile lăsate de-a lungul corpului.

Efectuarea exercițiului: Îndoaie spatele atent până când reușești să atingi palmele de tălpi. Încearcă să rămâi în această poziție în decurs de 5 secunde. Revino în poziția inițială. Repetă exercițiul de 3-10 ori.

sp4

4. Exercițiul ”vița de vie”

Îmbunătățește elasticitatea corpului și circulația sângelui în regiunea coloanei vertebrale.

Poziția inițială: Stai în picioare, relaxat.

Efectuarea exercițiului: Masează cu mâinile spatele în regiunea brâului. După aceasta apleacă-te energic înainte, dar fără mișcări bruște. Energic, dar lin. Încearcă să ajungi cu mâinile la podea. Nu îndoi picioarele la genunchi, dar nici nu le încorda. Revino în poziția inițială. După aceasta apleacă-te de câteva ori într-o parte și în alta.

sp5

Fă zilnic aceste 4 exerciții. Asta nu-ți va lua mult timp, dar îți va lecui nu doar coloana vertebrală, ci și întreg organismul.

Fii sănătos!