Tu știai despre Harta Înmulțirii a lui Nikola Tesla? Ar putea să-ți ușureze viața

În anul 2014 a fost găsită o serie nouă de desene ce aparțin lui Nikola Tesla. Pe unul dintre ele este reprezentată o neobișnuită „Hartă a Înmulțirii” cu o explicație simplă.

Acestea au fost găsite de către artistul Abe Zukka în unul dintre magazinele de anticariat din centrul Phoenix-ului, Arizona. Potrivit experților, desenele au fost realizate de către Tesla în ultimii ani de activitate a Laboratorului Energiei Libere din Vardenklif.

Se presupune că acest manuscris conține multe răspunsuri la diverse întrebări matematice, pe care nimeni nu a reușit până în prezent să le găsească. Schițele au fost descoperite într-o mică valiză printre desenele ce descriu diferite dispozitive tehnologice, care funcționează după principiul energiei libere.

La descifrarea „Hărții Înmulțirii” (Spirala matematică)  a lucrat Joey Grether, care predă matematica în școala medie din Phoenix. Studiind câteva zile schemele lui Tesla, acesta a reușit să le descifreze.

Spirala reprezintă Înmulțirea, ca pe o rețea, în care totul este interconectat.

Acest desen ne permite să privim cifrele altfel. Fiecare cifră în procesul de înmulțire se mișcă prin modelul său geometric special: 3 desenează un pătrat, 4 – un triunghi, 5 – o stea. Diagrama în sine este destul de clară: la baza ei stă spirala împărțită în 12 poziții, ceea ce permite să înțelegem principiul de interacționare a cifrelor.

Potrivit lui Grether, Spirala lui Tesla poate fi o alternativă a învățatului pe de rost a tablei înmulțirii.

De exemplu, 3 se înmulțește în acest sistem conform pătratului. El se mișcă pe pozițiile 3,6,9 și 12.

2 și 10 acționează ca niște dubluri, alternând între pozițiile dublate ale numerelor indivizibile după ele și între ele.

4 se înmulțește singur cu sine în interiorul spiralei ca și un triunghi echilateral ș.a.m.d.

Desigur, că această metodă de înmulțire necesită încă multă cercetare, dar cu siguranță este o mare descoperire în domeniul matematicii.

Sursa