Tu ce ocupație ai? 7 profesii care nu vor mai exista din cauza noilor tehnologii

Lucrătorii vor fi înlocuiți cu roboți și diferite tehnologii noi. Înlocuirea persoanelor pentru conducerea autoturismelor a eliminat deja necesitatea mai multor categorii de muncitori și conform estimărilor Ministerului Muncii din SUA. În viitor, 65% dintre muncitorii de astăzi nu vor mai ocupa astfel de posturi. Deci cine va înlocui condusul mașinii? Iată câteva ocupații care vor dispărea.

1.Șoferii de taxi

Anul dispariției: 2038. Autovehiculele autonome vor deveni un produs în masă – ceea ce înseamnă că pur și simplu nu va fi nevoie de șoferi de taxi.

2.Contabilii

Anul dispariției: 2028. Programele de contabilitate bazate pe inteligenta artificială vor deveni atât de puternice și atât de ieftine încât contabilii „vii” nu vor putea concura cu ele.

3.Asistent de avocat

Anul dispariției: 2026. Avocaților le va fi mai ușor să lucreze cu asistenți automați – vor fi mai rapizi, mai conștienți și nu vor merge în concediu medical.

4.Controlorii de trafic aerian

Anul dispariției: 2038. După o catastrofă teribilă, din vina controlorului de trafic aerian în 2034, guvernul va cere ca tot traficul din aer să fie controlat de computere.

5.Parcarea angajaților

Anul dispariției: 2028. Inițial, autoritățile locale vor rezista acestei idei, însă noile tehnologii vor fi urmărite automat atunci când mașina este parcată pentru o perioadă mai lungă decât timpul plătit, iar după o perioadă de 5 minute se va pune o taxă suplimentară achitată de către proprietarul mașinii.

6.Operatorii de turism

Anul dispariției: 2025. Oamenii se vor folosi de agențiile de turism online, acolo vor discuta despre călătoria planificată, apoi site-ul va adresa toate întrebările necesare pentru a clarifica planul și traseul. Și în jumătate de minut îți va arata opțiunile cele mai ieftine.

7.Traducătorii

Anul dispariției: 2031. Până în 2028, Google va crea un sistem de traducere corect pentru discursul oral, indiscutabil față de munca celor mai buni traducători. Traducerea umană va cădea în istorie.

Sursa