Tu cât ai plăti pentru un animal de companie? Vezi care sunt cele mai scumpe animale din lume. Ajung să coste sute de mii de dolari

Pentru fiecare proprietar, animalul său este cel mai scump din lume. Chiar dacă e un cățel obișnuit sau un pisoi de pe stradă. Dar cât sunt dispuși oamenii să plătească pentru a cumpăra un animal de companie?

Calul arab

Caii arabi sunt apreciați în întreaga lume. Este o rasă veche, a cărei vârstă are peste 15 secole. Ei trăiesc mult timp. Din cauza entuziasmului oamenilor bogați, prețurile pentru caii arabi buni pot fluctua la nivelul de sute de mii de dolari.

Pisica Bengaleza

Prețul acestei pisici drăguțe variază de la 1.000 la 3.000 de dolari. Aceste animale au apărut în 1961 ca urmare a împerecherii unei pisici domestice cu una bengaleză sălbatică. Puii din această rasă sunt renumiți pentru culoarea leopardului și pentru instinctele de vânătoare frumoase.

Macacul japonez

Cea mai friguroasă maimuță din lume costă cel puțin 3 mii de dolari. Aceste maimuțe trăiesc în pădurile din Japonia. Macacii știu perfect cum să înoate și în iernile deosebit de reci le place să se încălzească în izvoare calde. Recent, aceste animale au fost enumerate în Cartea Roșie Internațională. Cu toate acestea, după ce au primit un permis special, pot fi obținute în mod legal.

Lowchen

Acești câini amuzanți au fost înregistrați în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai rară specie de câini. Deși rasa însăși a fost cunoscută încă din Evul Mediu, până în secolul XX au fost aproape uitați, iar Lowchen aproape că au dispărut cu totul. Pentru un câine bun se cere între 3 și 7 mii de dolari.

Mastiful tibetan

Această rasă veche de câini are o vechime mai mare de 5 mii de ani. Câinii mari și puternici din cele mai vechi timpuri păzeau mănăstirile tibetane. Mastifii sunt foarte prietenoși și devotați. Unul dintre reprezentanții rasei a fost vândut magnatului de cărbune chinez pentru 1,5 milioane de dolari! Prețul mediu pentru pui este cuprins între 2 000 și 8 000 de dolari.

Maimuța veveriță

Prețul unei astfel de maimuțe amuzante începe de la 4.000 de dolari. Animalele sunt renumite nu numai pentru aspectul lor frumos, ci și pentru prietenia lor extremă. În sălbăticie, astfel de primate trăiesc în pădurile tropicale din America Latină.

Maimuța Mona

Locuiesc în pădurile din Africa Centrală și de Vest. Cu toate acestea, ele se adaptează perfect la orice condiții de viață. Au devenit animale de companie destul de populare. Una costă aproximativ 6 mii de dolari.

Tucanul iridescent

Poate concura cu papagalii. Există o astfel de pasăre în pădurile tropicale din America Centrală. Tucanii sunt perfecționați și se adaptează bine vieții în captivitate. În ciuda ciocului de proporții mari, pasărea însăși este inofensivă și mănâncă fructe.

Pitonul regal

Prețul unui astfel de șarpe atinge 10 mii de dolari.

Savana

În funcție de puritatea rasei, ea costă de la 4 la 22 mii de dolari. Acestea pot ajunge la 60 centimetri la în înălțime și cântăresc 15 kilograme.

Tigrul alb

Datorită rarității mutației, numărul acestora este limitat. O astfel de frumusețe costă 140 000 de dolari.

Leul alb

Leii albi sunt o întâmplare rară. În sălbăticie, nu sunt mai mult de 300. Acesta este motivul pentru care au un astfel de preț ridicat (140.000 de dolari) pentru ei în rândul iubitorilor exotici.

Elefantul

Achiziționarea acestui animal imens inteligent vă va costa câteva mii de dolari în Thailanda și chiar mai puțin în India. Cu toate acestea, transportul într-o țară îndepărtată sau comandarea unui elefant pentru o grădină zoologică nu este o sarcină ușoară. Prețurile variază de la 100 la 200 de mii de dolari.

Laika Canadiană

Câini extrem de rezistenți și credincioși. Această rasă a fost salvată în mod miraculos în anii 1950-1960 de abatorizarea în masă. Costă 100.000 $.

Cimpanzeul

Cimpanzeii sunt foarte inteligenți – ceea ce explică prețul ridicat al acestora. În captivitate, cimpanzeii sunt atât de răspândiți încât numărul lor depășește numărul de indivizi în sălbăticie. Costă 65.000 de dolari.

Peștele Arowana

Arowana este un pește foarte vechi. Cel mai apropiat dintre ei Arapaim este considerat o fosilă vie. Este capabil să trăiască în ape cu conținut scăzut de oxigen. Prețul acestui pește rar și frumos poate ajunge la 80 mii de dolari.

Pisica Khao Manee

Până în noul mileniu, aceste pisici nu puteau fi găsite în afara Thailandei. Rasa a fost menționată în versuri în secolul al XIV-lea. Au un păr perfect neted. Sunt deosebit de valoroase pisicile cu o culoare diferită a ochilor. Costă 20.000 $.

Sursa

error: Content is protected !!