Tu ai auzit de mâncarea afrodiziacă? Descoperă 18 alimente naturale care te stimulează

Probabil ați auzit de această noțiune. Totuși ce este mâncarea afrodiziacă și de ce este atât de apreciată în întreaga lume?

Astăzi vă propunem să descoperiți 19 alimente naturale care stimulează impulsurile sexuale. Sunt adevărate delicii!

1.Stridiile

Unul dintre cei mai cunoscuți afrodiziaci naturali, stridiile sunt bogate în zinc și sunt numite ”alimentele iubirii și fertilității”. Cercetătorii au descoperit recent că stridiile conțin aminoacizi care declanșează producția hormonilor sexuali.

2.Ardeiul iute

Acest condiment revigorant are o reputație exotică și o culoare roșie aprinsă. Acesta este un motiv suplimentar de ce este considerat un afrodiziac natural și un simbol al iubirii. Dar există și o susținere științifică. Ardeii chili stimulează producția de endorfine și accelerează ritmul cardiac.

3.Avocado

Avocado este un supliciu alimentar, are o formă senzuală și o aromă irezistibilă. Bogat în vitamina E este o sursă excelentă de vitalism, poftă de viață și tinerețe veșnică.

4.Ciocolata

Acest aliment este arhicunoscut prin gustul delicios. Textura și aroma fină este creatoare de plăcere gustativă.

5.Bananele

Sunt bogate în bromelain- o enzimă care declanșează producția de testosteron, mai conține vitamina B și potasiu, care cresc nivelul de energie. Textura și aroma sunt excepționale.

6.Mierea

Mierea este un produs al polenizării și un simbol al procreării. Crește nivelul de energie naturală. Sintagma ”luna de miere” provine de la o băutură pe care mirii o servesc la nuntă, care conține miere. Se zice că dacă bei până la capăt- viața mirilor va fi dulce ca mierea.

7.Cafeaua

Cofeina este un stimulent care crește ritmul cardiac și sporește fluxul sangvin. Un studiu realizat pe șobolanii femele și publicat în revista Farmacologie, Biochimie și Behavior a sugerat că cafeaua este un stimulent sexual puternic.

8.Pepene verde

Potrivit sciencedaily.com, acest aliment minune poate avea un efect asemănător Viagrei pentru organism, deoarece relaxează vasele sangvine și îmbunătățește circulația.

9.Semințele de pin

Semințele de pin sunt, de asemenea, considerate afrodiziace din cauza nivelului ridicat de zinc, care conferă energie. Rețetele tradiționale italiene de pesto includ și nucile de pin, busuioc și ulei de măsline. Este un deliciu minunat pe care-l puteți adăuga în paste.

10.Salata de rucola

Salata de rucola este și ea un afrodiziac natural. Conține minerale și antioxidanți. O mână de rucola crocantă conferă pizzei sau salatelor orgasm culinar.

11.Uleiul de măsline

Încă din Grecia Antică, uleiul de măsline era servit de bărbați pentru a căpăta energie sexuală. Uleiul de măsline este o sursă bună de grăsimi monosaturate și suprasaturate care sunt esențiale pentru o inimă sănătoasă, un flux sangvin normal și producerea de hormoni.

12.Smochinele

Sunt simbolurile din Grădina Raiului. Frunzele copacului de smochine semnifică modestia, iar fructul- fertilitatea. Ele sunt bogate în potasiu și antioxidanți.

13.Căpșunile

Roșii aprinse și dulci precum dragostea!

14.Anghinarele

Acest aliment este cunoscut ca afrodiziac datorită unei legende care relatează despre intimitatea cu care o zână a decojit petalele și a ajuns la mijloc. Gustul este foarte fin și inconfundabil.

15.Rodia

Aceste pomușoare strălucitoare, cu o culoare trandafirie sunt pline de antioxidanți, care susțin fluxul sangvin. Un studiu realizat de Clinica Male din California a constatat că sucul de rodie are un efect pozitiv asupra disfuncției erectile.

16.Cireșele

Sunt super-fructe bogate în vitamine. Mai au și un gust delicios.

17.Semințele de dovleac

Sunt bogate în magneziu și cresc nivelul de testosteron.

18.Frișca

Frișca are o textură ușoară și fluidă. Este un afrodiziac natural și, practic, nu puteți concepe o cină romantică fără acest ingredient.