Tortul-castel cu înălțimea de 4 metri i-a lăsat fără grai pe oaspeții de la o nuntă din Kazahstan!

Care este cel mai frumos și mai așteptat moment în timpul unei nunți? Primul dans al mirilor? Momentul când trebuie să oferi cadoul? Ei bine, pentru mine cel mai așteptat moment este atunci când vine tortul miresei!

În Kazahstan a avut loc o nuntă pompoasă între o rudă apropiată a președintelui țării și nepotul unui antreprenor cu renume. Acest eveniment urma să fie mediatizat doar de mass-media locală, însă a provocat interesul practic tuturor publicațiilor din lume, precum și a utilizatorilor rețelelor de socializare.

Surprinzător, dar motivul a fost… tortul. Această capodoperă cu o greutate de 1,5 tone și o valoare de 176 mii de dolari a devenit punctul culminant al acestei nunți.

După cum s-a constatat, tortul a fost pregătit de un cofetar renumit pe nume Renat Agzamov, la serviciile căruia aleg să apeleze toate vedetele din showbiz-ul rusesc.

În ceea ce privește capodopera de la nunta cu pricina, cofetarul a reușit să-și depășească propria performanță!

Cu trei zile înainte de marele eveniment, echipa talentaților cofetari a lucrat asupra castelului culinar fără pauze, înlocuindu-se între ei zi și noapte. În total, tortul avea o greutate de aproape 1 500 de kilograme și o înălțime de 4,2 metri.

În momentul în care tortul a fost adus în sală, oaspeții au rămas uluiți, uitând de tot și de toate. Analizând prețurile de pe site-ul web al cofetarului Renat Agzamov, tortul în formă de castel ar fi costat aproximativ 176 000 de dolari!

Capodopera lui Renat Agzamov este într-adevăr demnă de a fi pe lista celor mai scumpe torturi din lume, capabile să fascineze prin priceperea și imaginația cofetarilor!

Ți-a plăcut și ție tortul?