Top 5 cele mai bogate grupări criminale din lume! Sumele ,,agonisite” de acestea te vor șoca!

Traficul de droguri, arme și sclavi, extorcare, contrabandă – acestea sunt doar câteva elemente de venit pentru grupările criminale organizate. Însă astăzi, pe lângă schemele testate de obținere a banilor, a devenit larg răspândită încă una – frauda cibernetică. Furând datele cu caracter personal, infractorii obțin acces la conturile bancare.

Cine sunt ei, legendele lumii criminale? Și cum au reușit să adune miliarde de dolari?

Evident, evaluarea exactă a sumelor de bani cu care operează grupările criminale este foarte dificil de estimat, de aceea cifrele de mai jos trebuie interpretate cu o doză rezonabilă de aproximație.

5.Cartelul Sinaloa – Profit: $3 miliarde

Sinaloa este cel mai mare cartel de droguri din Mexic și una din câteva grupări care terorizează populația din această țară aflată în drumul producătorilor de droguri ilegale din America de Sud și cererea permanentă de pe piața americană. Autoritățile din SUA estimează că americanii cheltuie 100 de miliarde de dolari pe an pe narcotice, iar $6,5 miliarde ajung la cartelurile mexicane.

4.Ndrageta – Profit: $4,5 miliarde

Bazată în regiunea Calabria din Italia, Ndrageta este cel de-al doilea grup criminal după profit din această țară. Implicată în activitățile criminale similare celor din Camorra, Ndrageta a obținut o reputație din relațiile cu traficanții de cocaină din America Latină și controlează o mare parte din piața de droguri transatlantică din care se alimentează Europa. Au încercat să pătrundă și în Statele Unite, dar au fost împiedicați printr-un șir de arestări în anul curent.

3.Camorra – Profit: $4,9 miliarde

Deși mafia italo-americană a fost destul de slăbită în ultimele decenii de către forțele de ordine, acasă în Italia aceasta se ține încă bine pe picioare. În pofida eforturilor din partea cetățenilor, mass-media, oficialilor guvernamentali, administrațiile locale din Italia rămân legate și oferă protecție diferitor grupări mafiote. Estimările unui studiu arată că mafia italiană ar genera un venit de $33 de miliarde pe an, care sunt distribuiți între 5 grupări criminale.

Camorra este cea mai de succes printre acestea, adunând $4,9 miliarde pe an din exploatare sexuală, trafic de arme, droguri, falsificare de bani, jocuri de noroc, cămătărie și estorcare de bani. Aceasta își are originea în secolul XIX, formându-se ca o grupare de deținuți într-o închisoare, care s-au unit după eliberare.

2.Solntsevkaya Bratva – Profit: $8,5 miliarde

Grupările din mafia rusă se deosebesc de celelalte enumerate, structura lor fiind foarte descentralizată. Gruparea este compusă din 10 ,,brigăzi” separate care operează destul de independent una de alta. Totuși gruparea își adună veniturile într-un fond comun care este supravegheat de un consiliu de 12 persoane, care se întâlnesc cu regularitate în diferite părți ale lumii la reuniuni mascate sub petreceri cu ocazii festive.

Se estimează că acest grup criminal ar avea peste 9000 de membri și că sursa principală de venit ar fi drogurile și traficul de ființe umane. Crima organizată din Rusia este profund implicată în comerțul cu heroină din Afganistan. Rusia consumă în jur de 12% din heroina din lume, în timp ce ea are doar 0,5% din populația lumii.

1.Yamaguchi Gumi – Profit:$80 de miliarde

Cea mai mare grupare criminală din lume poartă numele Yamaguchi Gumi și este una din câteva grupări numite în Japonia ,,Yakuza”, în traducere – mafia. Yamaguchi Gumi face bani în special din trafic de droguri, jocuri de noroc, estorcări de bani și ,,rezolvarea conflictelor”.

Yakuza are o istorie de sute de ani și este una din cele mai centralizate din lume. Spre deosebire de alte bande din Asia de Est, care sunt o adunătură de criminali legați prin rudenie, Yakuza este unită de ierarhii sofisticate, iar membrii, odată inițiați trebuie să renunțe la orice altă loialitate.