Top 10 flori decorative care ucid. Află de ce sunt atât de frumoase, dar și periculoase

Mulți oameni iubesc florile, dar uneori în spatele frumuseții și originalității se ascunde un pericol real. Este important să selectați cu atenție plantele, mai ales, cele pe care le păstrați în casă.

Atunci când doriți să cumpărați o floare decorativă este necesar să vă informați.

1.Stați departe de sucul alb.

Există un număr uriaș de tipuri de euphorbia, care diferă la exterior, dar toate au în tulpină și frunze suc alb. Este periculos pentru oameni, deoarece poate provoca arsuri sau iritații și, dacă este ingerat, prezintă pericol de intoxicație severă.

2.Monstrul din ghiveci

Numele „monstera” este foarte semnificativ. Se consideră că această floare are energie negativă, iar sucul continut de tulpini, dacă ajunge pe piele provoacă arsuri, iar dacă ajunge în organism – otravire, iar in ochi – orbire temporară.

3.O frumusețe periculoasă.

Mulți aleg pentru decor floarea- dieffenbachia, care are frunze mari de culoare verde sau galben-verzui. Această plantă conține un suc toxic, deci atunci când tăiați frunzele se recomandă să purtați mănuși. La animale și copii, chiar și o cantitate mică de suc poate provoca otrăviri.

4.Mic, dar cu ”putere”.

Primula este o plantă populară pe care mulți oameni o preferă. Este mică, cu frunze catifelate și flori frumoase, dar ce poate fi periculos aici?

De fapt, în timpul înfloririi, se eliberează substanțe nocive care pot provoca greață, dureri de cap și amețeli.

5.Este precum un buchet de frunze tomnatice.

Crotonul- o plantă foarte frumoasă, multicoloră. Ca și în cazul altor plante, sucul de croton este periculos și provoacă arsuri grave. Dacă consumați acest suc sau dacă el ajunge pe o rană deschisă, atunci mergeți direct la terapie intensivă. Poate provoca moartea.

6.O aromă care te amețește.

Florile de oleandru sunt foarte frumoase, luminoase și atrăgătoare. Fiți atenți, totuși!

Aroma proeminentă poate provoca amețeli și alte simptome neplăcute. În plus, sucul acestei plante poate provoca tulburări de vedere și chiar orbire.

7. Un copac destul de frumos, dar periculos.

O plantă neobișnuită este adeniumul, deoarece are o tulpină puternică, similară trunchiului de copac. Sucul acestuia este periculos, provoacă arsuri și otrăviri.

8.Aceste pomușoare nu se mănâncă.

Solanumul este o floare interesantă prin fructele mici ca niște portocale luminoase. Tot aceste pomușoare sunt periculoase, mai ales, pentru copii ele sunt otrăvitoare.

9.Dacă doriți să vă păstrați părul, evitați această plantă.

Ai auzit vreodată de o mimoze? Numele original al plantei a fost primit pentru comportamentul său neobișnuit. La atingere frunzele se închid. Periculos este contactul prelungit cu mimoza, deoarece aceasta poate provoca căderea părului. Floarea de mimoză eliberărează substanțe toxice.

10.Frumos, ghimpos și periculos.

Cactusul cu ace lungi și flori mari este, cu adevărat, foarte neordinar. Nu se recomandă să stați lângă această plantă mult timp, deoarece aroma ei provoacă halucinații și chiar poate provoca paralizia sistemului nervos.