Top 10 cele mai bune sortimente de bere din lume!!!

În onoarea zilei internaţionale a berii, sărbătorită în data de 5 august, site-ul RateBeer.com a întocmit un top al celor mai bune beri din lume, pe baza a peste 3 milioane de recenzii. De la sortimente cu arome precum esenţă de vanilie, zmeură, ciocolată sau marmeladă, păstrate în butoaie de stejar, cele 10 tipuri de bere sunt votate drept cele mai bune sortimente din lume.

Eustiu.com publică acea listă, în ordine crescătoare, cu 10 cele mai bune beri care ar satisface cele mai pretențioase gusturi:

10. Always in Life – Având o concentraţie de 10,2% alcool, acest sortiment de bere are cu note de rom şi stejar.

9. DIPA V3 – Produsă în Manchester – Anglia, compania Cloudwater Brewing a creat reţeta perfectă folosind ca ingrediente principale Vermont şi fructe, sortimentul având un puternic gust de hamei.

8. Mornin’ Delight – De la berarii din Decorah, acest sortiment cu 12% alcool are un zdravăn gust de espresso, sirop de arţar şi esenţă de vanilie, scrie businessinsider.com.

7.Song of Joy – O bere cu parfum floral şi note de citrice, cu un gust plăcut de hamei.

6. Närke Kaggen Stormaktsporter Börb’n å Hallon – Preparat în butoaie de stejar, aceast sortiment produs în Suedia are gust de ciocolată, cafea, fructe de pădure, cacao şi bourbon.

5. Lambic d’Aunis – Acest sortiment de bere este prepareat din struguri Pinot d’Aunis. De un roşu tulbure şi aromă florală, sortimentul produs în Bruxelles este uşor piperat.

4. Pliny the Younger – Produs în Santa Rosa din California, sortimentul conţine de patru ori mai mult hamei decât o bere obişnuită, rezultatul fiind un echilibrat gust de grapefruit, miere şi malţ.

3. Dark Lord Imperial Stout – Servită doar o zi în fiecare an, această bere este preparată în Munster, Indiana. Cu o concentraţie de 15% alcool, băutura are gust de cafea, vanilie şi zahărul indian.

2. Cuvée Armand & Gaston – Fabricată în Beerse, Belgia, această bere are o culoare portocalie spre auriu, având arome de struguri albi, măr verde, lămâie, lemn vechi şi citrice.

1. Westvleteren XII – Fabricat de către un grup de călugări din Belgia, berea se vinde numai la mănăstirea Abdij Sf. Sixtus. În ciuda disponibilităţii sale limitate, Westvleteren XII este pe lista preferatelor în topul consumatorilor de bere, care o iubesc pentru aromele sale unice de marmeladă, ciocolată şi caramel.

 

error: Content is protected !!