Te vizează în mod sigur: 10 citate puternice, despre lumea falsă în care trăim

Despre Serghei Dovlatov se spune că este unul dintre cei mai originali și inteligenți scriitori ruși. Una dintre cele mai cunoscute opere ale sale este „Zona. Amintirile unui paznic de lagăr”, scrisă din propria experiență. Stilul său a devenit o antiteză la toată retorica sovietică, de aceea cititorii au îndrăgit-o atât de mult. Ultimii 12 ani din viață el i-a locuit la New York, acolo a publicat tot atâtea cărți.

Principala temă a scrierilor sale a fost omul în această lumea falsă. Anume din această cauză proza sa este tragică și amuzantă în același timp. Iată câteva dintre cele mai puternice citate ale sale.

1. Prefer să fiu singur, dar alături de cineva…

2. Nu există așa ceva ca egalitatea în căsnicie. Prioritatea stă întotdeauna de partea celui ce iubește mai puțin. Asta dacă o putem numi prioritate.

3. Este bine să te duci, când ești chemat. Este îngrozitor când nu ești chemat. Dar totuși cel mai bine e când ești chemat, dar nu te duci…

4. Am citit atâtea despre daunele alcoolului! Am decis să mă las pentru totdeauna de… citit.

5. Talentul este ca o excitare. Este greu să-l ascunzi. Este și mai greu să-l simulezi.

6. Toate ideile mele sunt irealizabile. Toate discuțiile mele nu sunt telefonice. Toate cunoștințele mele sunt dubioase…

7. Unii au gânduri, alții au părtași…

8. Este o nebunie să trăiești cu un bărbat, care nu te părăsește doar pentru că îi este lene…

9. A fi gelos înseamnă a te răzbuna pe tine însuți pentru greșelile altuia.

10. Un om de treabă este cel ce comite fapte josnice fără plăcere.