Te vei recunoaște: 9 semne că cheltuiești mai mult decât îți permite buzunarul

Este minunat atunci când cheltuiești mai puțin decât câștigi și pui bani deoparte. E normal atunci când cheltuiești exact cât câștigi, însă problemele se încep atunci când chletuielile tale depășesc veniturile. Unii oameni nici nu sunt conștienti de faptul că sunt prinși într-o capcană. Iată cum să recunoști obiceiurile periculoase.

1. Ai probleme cu cardurile de credit

Atunci când folosești cardul de credit, înseamnă că cheltuielile tale depășesc venitul, iar procentele și penalitățile pe care trebuie să i le achiți băncii o să te facă să intri în acest circ vicios. Încearcă să folosești acest card doar în situațiile când nu ai altă ieșire.

2. Eviți sarcinile legate de gestionarea banilor

Dacă eviți aceste sarcini în mod intenționat, să știi că este deja un semn de alarmă. De obicei, se întâmplă așa că nu-ți place situația actuală și înțelegi că mai departe va fi doar mai rău. Este mult mai simplu să ignori situația reală și să speri la mai bine. N-o să meargă așa!

3. Cu cât mai mult câștigi, cu atât mai mult cheltuiești

Cu cât mai mulți bani, cu atât mai multe probleme. Cei care încep brusc să câștige mai mult se află în zona de risc, pentru că împreună cu venitul cresc neproporțional și cheltuielile. Acesta este un semn că trebuie să-ți revezi bugetul.

4. Trăiești de la salariu la salariu

În acest caz, cheltuielile tale sunt atât de mari încât trebuie să aștepți salariul ca să achiți facturile. Soluția evidentă este să-ți reduci cheltuielile pe cât este posibil. De exemplu, îți poți schimba apartamentul pe unul mai modest.

5. Oamenii cu aceleași venituri ca și tine cheltuiesc mai puțin

Există mai mulți factori care determină modul cum arată viața a doi oameni cu aceleași venituri. De exemplu, unul poate fi celibatar, iar altul poate avea doi copii. Însă atunci când cineva se află în aproximativ aceleași condiții financiare ca și tine și numai tu îți organizezi regulat odihne de lux, posibil că ar mai trebui să-ți mai tai din pofte.

6. Faci cumpărături impulsive

Oricine este bucuros să aibă un lucru nou, însă această plăcere este de scurtă durată. Atunci când vrei s-o repeți cât mai des, s-ar putea ca shopping-ul să fie un obicei nesănătos pentru tine.

În mod normal, această problemă se rezolvă cu ajutorul autodisciplinei, însă dacă simți că îți scapă de sub control, adresează-te după ajutor.

7. Te plictisești acasă

Simți un disconfort când ești acasă? Cumperi ceva din magazinele online doar ca să te ocupi cu ceva. Pentru ca să nu se întâmple asta, planifică-ți distracțiile cu prietenii. A cheltui banii nu este unica plăcere a vieții.

8. Nu cauți o metodă de a economisi

Uneori cheltuielile prea mari sunt datorate lenei sau incapacității de a economisi. Foarte multă lume cheltuiește mai mult doar pentru că plătește pentru toate prețul inițial. Folosește carduri de reduceri sau așteaptă reducerile de sezon.

9. Nu simți necesitatea de a economisi

Poate crezi că este imposibil să economisești și că nu vezi necesitatea. Chiar și o sumă mică economisită te poate ajuta să pui ceva deoparte. Totul este posibil, doar trebuie să conștientizezi că cheltuiești prea mult.