Tainele corpului: 7 chakre, care se găsesc în organism. Ce rol au ele și ce se întâmplă dacă se blochează

Ele nu pot fi văzute, nu pot fi atinse. Însă e suficient doar una s-o blochezi că sufletul și corpul îți vor da de știre. Pe acest principiu se bazează medicina tradițională provenită din India Antică.

Șapte „cercuri” invizibile

Din sanscrită, chakra înseamnă cerc, roată. Aceste cercuri invizibile sunt niște centre energetice ale corpului. Ele sunt capabile să absoarbă viață din lumea înconjurătoare și să o propage în interiorul corpului omenesc, direcționând-o către zeci de mii de canale energetice. Fiecare sistem are între 4 și 13 chakre, dar cele mai cunoscute sunt cele centrale, 7 la număr, care sunt poziționate pe linia coloanei vertebrale la perineu până la frunte. Fiecare chakră are o anumită zonă de influență și răspunde pentru starea spirituală și pentru funcționarea anumitor organe.

Energia se mișcă prin toate aceste chakre în sensul acelor de ceasornic și este transmisă prin tot corpul în mod proporțional, dacă nu îi stă nimic în cale. Numai că de obicei, stresul, stilul nesănătos de viață pun bețe în roate ( la propriu). În acest fel, unele chakre se pot bloca și omul se îmbolnăvește.

Iată cum poate fi influențat organismul nostru de blocarea unei anumite chakre:

Chakra Rădăcinii( în zona perineului). Pentru corp: dereglarea fluxului sangvin, anemie, prostată, inflamația ovarelor. Pentru suflet: egoism, neîncredere în propriile forțe, depresie.

Chakra Creativității ( în zona organelor sexuale). Pentru corp: impotență, frigiditate, boli de rinichi sau vizică urinară. Pentru suflet: insatisfacție, furie, agresivitate, gelozie, invidie.

Chakra Plexului Solar ( deasupra buricului). Pentru corp: probleme cu digestia, ficatul, pancreasul, diabetul, obezitatea. Pentru suflet: frică, simțul vinovăției, iritabilitate, coșmaruri, neîncredere în lumea înconjurătoare, tendința de a controla totul.

Chakra Inimii ( la nivelul pieptului). Pentru corp: boli cardiovasculare, probleme cu spatele și cu plămânii. Pentru suflet: lipsă de sensibilitate, probleme de comunicare, pasivitate, dezamăgire.

Chakra Exprimării (la nivelul gâtului). Pentru corp: dureri de gât, probleme cu dantura, cu auzul, cu glanda tiroidă. Pentru suflet: inactivitate, timiditate, probleme de exprimare.

Chakra Intuiției ( în zona frunții). Pentru corp: dureri de cap, probleme cu vederea și sistemul nervos. Pentru suflet: probleme cu memoria, lipsa puterii de concentrație, schizofrenie.

Chakra Conștiinței ( în creștetul capului). Pentru corp: dureri de cap, boli cronice, paralizie, probleme cu sistemul imunitar. Pentru suflet: fuga de realitate, depresie, nehotărâre, psihoză.

Sursa