Taina sărutului din pustiu

Buzele gigantice din provincia sudaneză Darfur nu sunt o creatițe umană, cum ar putea să pară, ci o creație a naturii în mijlocul pustiului. Lungimea lor e de 2,5 kilometri, iar lățimea e de un kilometru.

Anume aici s-a creat o oază în mijlocul pustiului, în rest – totul e ars de soare. Iar aici, pe vârful ”buzelor”, cresc acații și locuiesc antilope.

Dar pentru Dumneavoastră accesul aici va fi problematic – ”buzele deșertului” se află într-o zonă foarte problematică din punct de vedere geopolitic și militar. În anul 2005 în partea de Sud a Sudanului au fost găsite reserve esențiale de petrol, după ce zona a fost acaparată de separatiști, care au declarat independența față de autoritățile din Khartoum. A urmat, după cum, probabil, deja știți, un război sângeros, soldat cu 300 de mii de morți și 2 milioane de refugiați și separarea țării în mai multe regiuni.

”Buzele” se află în Darfurul central – una din cele mai mici provincii din Sudan, suprafața teritoriului căreia e echivalentăcu cea a Danemarcei. Cândva localnicii considerau, că aceste buze cer ploaie, acuma ei speră, că buzele vor putea să-l convingă pe Dumnezeu să le aducă, în sfărșit, pacea.

Sursa