Sunt predispuși să gândească altfel: 7 Lucruri interesante pe care nu le știai despre oamenii stângaci!

Doar 10% din populația globului este stângace. Deși nu sunt prea mulți, aceștia dețin unele avantaje surprinzătoare!

1.Stângacii pot deveni conducători excelenți

Robert S. Herbst, avocat stângaci, speaker motivațional și expert wellness: ,,Atunci când studiam la Columbia Law School, una din cele mai prestigioase școli din țară, am observat că o mare parte a studenților din clasa noastră erau stângaci. Oamenii stângaci au partea dreaptă a creierului mai dezvoltată, adică sunt mai creativi, au abilități analitice și verbale excelente, toate acestea fiind trăsături necesare pentru a fi un avocat bun.”

2.Stângacii câștigă mai mulți bani

Într-un studiu publicat de Laterality, se vorbește despre faptul că stângacii câștigă puțin mai mulți bani, decât colegii lor dreptaci la același loc de muncă. Rezultatele studiului arată că bărbații stângaci cu studii superioare câștigă, în medie, cu 15% mai mult decât cei dreptaci.

3.Cel mai des, stângacii învață să fie ambidextri

Cu timpul, stângacii sunt nevoiți să se adapteze și să devină ambidextri. Lumea este orientată spre dreptaci: nasturii de la costum, ușile, băncile din școli. Aceștia își folosesc mai mult mâina dreaptă decât o folosesc dreptacii pe cea stângă. Cu siguranță, a fi ambidextru este o abilitate valoroasă.

4.Stângacii sunt mai predispuși să gândească altfel

Conform unui studiu publicat în The Journal of Mental and Nervous Disease, printre rândurile de muzicieni, pictori și scriitori au fost mai mulți stângaci, decât în alte domenii de creație. Dreptacii ar putea respinge o idee ca fiind prea radicală, însă stângacii ar putea dezvolta o soluție neobișnuită de a-i da viață.

5.Ești într-o companie bună 

8 din cei 45 de președinți ai Statelor Unite ale Americii au fost stângaci. Printre aceștia se numără și George H.W. Bush, Bill Clinton și Barack Obama.

6.Au un risc scăzut pentru unele probleme de sănătate

Într-un studiu publicat de Laterality, s-a stabilit că oamenii stângaci au o prevalență mai scăzută de îmbolnăvire de artrită sau ulcer. Cercetătorii consideră că această constatare este legată de ADN-ul de bază care răspunde de stângăcie.

7.Stângacii sunt mai buni la jocurile video

Cercetările efectuate de Australia National University au arătat că oamenii stângaci depășesc dreptacii în procesarea unei cantități mare de informație în ritm rapid, cum ar fi împușcarea inamicilor, uciderea zombilor și evitarea coliziunii automobilelor în GTA. Aceste constatări pot fi extinse și dincolo de ecranul calculatorului, de asemenea.