Sunt însoțitoare de zbor și vreau să vă povestesc despre profesia mea: Totul a început cu un vis din copilărie!

Martha locuiește în Emiratele Arabe Unite de câțiva ani și lucrează în calitate de însoțitoare de bord la zborurile internaționale. Fata s-a născut într-un oraș mic din Belarus și recunoaște că întotdeauna s-a simțit înghesuită acolo. Citea reviste de călătorie, se uita la vagoanele de tren care părăseau stația și își dorea ca soarta să-i ofere o șansă de a munci și a călători. Martha a vizitat deja peste 50 de țări și, se pare, că aceasta nu este o limită.

Totul a început cu un vis din copilărie

Tata pleca deseori în călătorii de afaceri și mereu îmi doream ca el să mă ia cu el. Dar, pentru prima dată am plecat în străinătate abia la universitate – a fost un Eurotrip „5 țări într-o săptămână”. Stând pe treptele unui hotel din Paris, urmărind luminile vizibile în depărtare, mi-am dat seama „Asta e ceea ce-mi doresc!”

Am aplicat online și după 2 luni am fost chemată la interviu. Au fost aproximativ 100 de solicitante – una mai frumoasă ca alta. Cu fiecare etapă rămâneam tot mai puține, în cele din urmă am rămas în 5. Nu am trecut interviul tete-a-tete. Fiind deja cu un picior pe scară, am primit scrisoarea de refuz. Scenariul s-a repetat de două ori.

Dar a treia încercare a fost cu succes. La interviu cu mine au fost aproximativ 200 de oameni. La final au ajuns 30 de persoane. După 3 săptămâni am primit o citație: „Vă invităm la reședința permanentă. Ați trecut!” M-am pregătit pentru mutare: aveam doar biletul, 200 de dolari și o fotocopie a contractului.

Primul zbor

După tradiție, trebuie să te prezinți piloților. Eu intru, ei îmi dau o mie de întrebări: cine? de unde? de ce? Deodată, pe unul dintre monitoarele camerei văd WC-ul – vedere de sus. Ei au râs unul la altul și îmi zic: „Nu știai că avem camere de luat vederi peste tot în avion?” Eu am roșit, am încercat să închei repede conversația și să părăsesc cabina de pilotaj. Până la sfârșitul zborului nu am mers la toaletă, am răbdat până nu mi-au spus că era doar o tabletă cu o fotografie încărcată.

Clasa Business și Econom

Toți încep cu clasa Econom – acolo îți călești caracterul și îți antrenezi rezistența spiritului dar și mușchii picioarelor: 3 ore de serviciu în picioare și alergări la suta de metri.

După un timp, unii însoțitori de zbor sunt invitați la un interviu pentru clasa Business. Pentru asta trebuie să mergi la un training special, unde te învață să distingi vinurile nu numai după culoare, să alegi paharele potrivite, să recomanzi băuturi la anumite feluri de mâncare ș.a.m.d..

De la Business poți ajunge și la clasa întâi. Și iarăși trebuie să mergi la un training, unde însoțitorii de zbor învață servirea, regulile de adresare față de VIP, diferențierea vinurilor după regiune și an.

Pregătirea însoțitorilor de zbor

Avionul se scufunda, dar noi am reușit în 90 de secunde să evacuăm toți pasagerii și am sărit și noi. Nimeni nu a fost rănit, dimpotrivă, alunecând pe rampa de urgență, am rămas salvați și veseli. Aceasta a fost prima sarcina practică la antrenament: un ocean imaginar, o scară adevărată. Toți însoțitorii de zbor trebuie să parcurgă o asemenea pregătire o dată pe an, pentru a-și reînnoi permisul de zbor.

Suntem învățați să stingem incendii, să facem masaj la inimă și respirație artificială, să fixăm fracturile și să bandajăm rănile, să luăm o probă de sânge și chiar să primim nașterea. De fiecare dată când înscenăm situații de urgență am piele de găină, dar acest lucru face posibil ca să simțim toată responsabilitatea și să ne pregătim pentru situații reale.

Cum decurge ziua de muncă

Trebuie să fii la aeroport cu 2 ore înainte de zbor. La asta se adaugă orele de zbor, plus timpul pentru pregătirea aeronavei pentru călătoria de întoarcere. Apoi, timpul zborului de întoarcere, verificarea salonului după aterizare. Deci, un zbor Moscova – Sankt Petersburg se transformă într-o zi lucrătoare de 8 ore. Recordul meu la serviciu este de 22 de ore, dar de obicei ne încadrăm în 13 – 15 ore.

Ce se întâmplă dacă nu vii la zbor

Te sună, o dată, de două ori, de trei… Te scot de la zbor cu o mustrare și ești eliminat din program pentru o lună. Toate zborurile solicitate către insule, plimbările de toamnă în Europa și planurile de shopping zboară… fără tine. În schimb, tu stai în fiecare zi cu telefonul în mână și aștepți un zbor spre țările apropiate cel puțin. Timp de 3 luni nu poți solicita zboruri și nu te poți schimba cu colegii.

Dacă ai venit la zbor, dar ai uitat pașaportul sau ceva din uniformă, licența de zbor sau cartela de vaccinare – ești vinovat. Ai mâncat ceva dubios și cu 2 ore înainte de zbor te-ai îmbolnăvit – ești vinovat. Trebuie să raportezi despre starea proastă de sănătate cu cel puțin 4 ore înainte de zbor.

Clasa întâi

Aici sunt doar 8 pasageri, printre care VIP, politicieni și conducători. Clasa întâi din avion poate fi comparată cu o cameră în hotelul „Atlantis” din Dubai. O lună de trai în ea costă la fel ca și zborul dus-întors către Londra în clasa întâi.

Cu 50 de ani în urmă era și mai și!

Trei adevăruri

De ce fetele de statură mică nu sunt luate ca însoțitoare de zbor? Totul ține de executarea măsurilor de siguranță. Nu există nicio discriminare în spatele acestei cerințe. Închiderea rafturilor de sus este responsabilitatea însoțitorului de bord. Iar echipamentele de salvare se află adesea la un nivel destul de înalt, așa că, în caz de urgență, trebuie să le scoți foarte rapid.

Este adevărat că avioanele nu zboară deasupra Triunghiului Bermudelor? Aceasta este zona dintre Bermude, Puerto Rico și Florida, sute de nave s-au scufundat acolo și chiar au dispărut avioane. Dar pentru aviația pragmatică, acest lucru nu este profitabil, deoarece durează mult mai mult ca să zboare în jurul zonei. Iar asta înseamnă mult combustibil. Dar peste unele țări, în care au loc operațiuni militare, într-adevăr avioanele nu zboară. Bermudele sunt un mit, păcat că a doua este realitate.

De ce nu există al 13-lea rând în avioane? Totuși unele superstiții există la bord. Unele companii aeriene au scos al 13-lea rând din aeronave. Practic, el este dar se numește al 14-lea și merge imediat după rândul 12. Iar de dragul pasagerilor italieni, unele companii au scos și rândul 17: se presupune că acest număr le aduce nenorocire.

Cum să devii însoțitor de zbor?

-Învață limba engleză și alte limbi străine, dacă îți dorești să ajungi într-o companie internațională.

-Nu îți fă tatuaje sau piercing: te va costa scump să le scoți.

-Nu fuma! Dacă pentru un loc vor fi două candidaturi cu aceleași calități, va fi luată persoana care nu fumează.

-Practică yoga, înotul și sportul în general, alimentează-te corect. Îți va fi mai ușor să lucrezi și să treci controlul medical.

-Dezvoltă-te, nu abandona școala. 12 clase este condiția obligatorie în Emirate, de exemplu.

-Contează foarte mult experiența de comunicare cu oamenii și disciplina.

-Cei care au încercat deja, dar nu au reușit: există multe companii aeriene și cu fiecare interviu vei străluci mai luminos și mai luminos – atunci va veni momentul tău!