Studiu alarmant! Uite ce schimbări au loc în creierul copilului care stă în fața gadgeturilor. Te va îngrijora!

Specialiștii au realizat un studiu, care a demonstrat: creierul copilului, care petrece mai mult de două ore pe zi în fața ecranelor dispozitivelor sale electronice este la fel ca și creierul persoanei dependente de droguri.

Medicii au explicat asta prin faptul că în organismul omului care petrece prea mult timp în realitatea virtuală, se produce o cantitate mare de dopamină – hormonul fericirii.

Copiii și, în special, adolescenții sunt influențați mai puternic de către acest hormon și pot deveni mai ușor dependenți de el.

Cercetarea realizată cu ajutorul imagisticii prin rezonanța magnetică (IRM) a creierului copilului, care petrece nu mai puțin de 3 ore cu jocurile video arată rezultate similare IRM ca și în cazul creierul unui narcoman.

Experimentele au mai arătat că acei copii care privesc un oarecare interval de timp desene animate, demonstrează niște capacități cognitive mai reduse decât semenii lor care petrec același interval de timp desenând.

Medicii recomandă părinților să-și educe copiii prin propriul exemplu, folosind pe cât de rar posibil dispozitivele electronice, să organizeze pauze atunci când copilul este în fața computerului și să creeze în casă „insule” unde nu se folosește deloc tehnică.

Sursa