Studiu alarmant! Bolile copiilor pot fi generate de certurile în familie. Află de ce se întâmplă așa

Copiii sunt mai bolnăvicioși în comparație cu maturii, de aceea părinții sunt foarte vigilenți în acest sens și sunt gata să intervină imediat cu un tratament, la recomandarea medicului. Un studiu recent, a demonstrat, însă, că uneori cauza bolii la copii nu este un virus sau o bacterie, dar certurile între părinți.

Chiar de la naștere copiii reacționează la momentele în care maturii se ceartă. Părinții, de obicei nu observă asta, întrucât li se pare că cei mici nu înțeleg nimic, deși nu este așa. Pe fundalul emoțional se simte această stare încordată în casă, iar copiii, fiind foarte sensibili, sunt stresați când mama și tata încearcă să clarifice anumite lucruri pe tonuri ridicate.

Dacă e să acorzi mai multă atenție acestor momente, vei observa că în aceste perioade copilul doarme mai prost, plânge mai des ș.a.m.d și nu e vorba de vreo coincidență.

La fel, nu are importanță, dacă părinții sunt certați 5 minute sau o zi întreagă, cel mic va reuși să fie afectat emoțional de acestă situație neplăcută din familie.

Deși s-ar părea că părinții încearcă din răsputeri să-și protejeze odrasla de îmbolnăvire, acest studiu demonstrează că în multe cazuri tot ei sunt cauza ei. Pe fondul stresurilor frecvente, imunitatea copilului scade, motiv din care el se îmbolnăvește mai des. Și niciun medicament nu va fi de ajutor, până mama și tata nu va înțelege că tensiunile dintre ei trebuiesc eliminate, iar situațiile contradictorii, discutate fără prezența copilului.

Deși astfel, de situații sunt de neevitat în familie, trebuie să ne asigurăm că cei mici nu suferă din cauza asta. Întrucât, în acest caz, nu este vorba doar de boli fizice, dar și de cele psihice. Un copil crescut într-o familie dominată de violență, nu neapărat fizică, va fi afectat pe viață.

Sursa

error: Content is protected !!