Știai că..? Tarantulele obișnuiesc să țină broaște în calitate de animale domestice!

În natură, acest fenomen este numit simbioză, iar la oameni – mercantilism… Ciudat…

Tarantulele obișnuiesc să inițieze relații ciudate, și anume să țină broaștele în calitate de animale de companie. Acest lucru se întâmplă, deaorece păianjenii au nevoie de astfel de tovarăși, pe când broaștelor nu le rămâne decât să se resemneze.

În ciuda faptului că animalele mari preferă să nu se încurce cu tarantulele, păianjenii suferă din cauza dăunătorilor mici. De exemplu, furnicile sunt atrase de ouăle depuse de tarantulă. Alte insecte mici se adună fiind atrase de mirosul de hoit al rămășițelor de hrană a tarantulei. Pentru a-și proteja cuibul, păianjenul „adoptă” o broască în calitate de animal de companie. Aceasta, la rândul ei, mănâncă furnicile și alte insecte mici, protejând astfel ouăle de tarantulă.

În felul următor, broasca primește un bodyguard personal care o protejează de șerpi, șopârle și amfibii mai mari. Însă, tarantula rămâne tarantulă și uneori, uitând, își poate mânca cu ușurință companionul. În acest caz, broasca are un mucus toxic, care îi poate reduce apetitul tarantulei.

Cercetările publicate în „Biotropica”, în cadrul cărora broaștele și păianjenii au fost urmărite folosind camerele cu infraroșu, au dovedit că aceste două specii intră într-un fel de simbioză. Tarantula neagră columbiană, care are o lungime de șapte centimetri, se împrietenește cu o broască mică. Și acesta este un fenomen destul de ciudat, din moment ce tarantulele se deosebesc prin voracitatea lor și, de obicei, mănâncă tot ce le apare în cale. Dar, pentru broaștele mici, păianjenii au găsit o altă utilizare.