Știai asta?! Vezi ce înseamnă cele 7 mistere ale simbolurilor de pe bancnota de 1 dolar american!

Bancnota de un dolar american a fost pentru mulți ani la rând un mister și o sursă de ipoteze incredibile care se referă la multe semne și simboluri de pe ea. Ce înseamnă aceste simboluri? Răspunsul îl găsești în acest articol!

Creatura mică

Fără o lupă, acest simbol este foarte greu de observat. În colțul din dreapta sus al bancnotei, în partea stângă a numărului „1”, vei observa o creatură mică. În ceea ce privește originea sa, există multe presupuneri: cineva crede că acesta este un vultur, iar unii cred că este un semn plasat pentru a evita falsificarea.

Litera G

Aici lupa, din fericire, nu este necesară. Deși mulți nu știu ce înseamnă litera „G”, prezența sa are o explicație logică. Această literă este una dintre numeroasele denumiri ale băncilor rezervei federale responsabile pentru tipărirea bancnotelor. În acest caz, „G” înseamnă Chicago.

Vulturul

Pe spatele bancnotei există un vultur cu un scut, care are 13 săgeți și o ramură de măslină cu 13 fructe. Pe scut există 13 linii orizontale și 13 verticale, iar deasupra vulturului se găsesc 13 stele. Unii cred că această imagine are un anumit sens răuvoitor, chiar satanic, sugerând dorința de dominație mondială.

Ochiul din vârful piramidei

Ochiul a devenit un mister de la apariția sa pe bancnotă. Se pare că plutește în aer și este strălucitor. Ce ar putea însemna asta? Litigiile referitoare la acest simbol includ opinia că Dumnezeu este cel care supraveghează America. Acest ochi este foarte des menționat de francmasoni.

Numerele romane

Privind piramida mai aproape, vei vedea la baza ei o serie de litere: MDCCLXXVI. Acest „cifru” nu este deloc un secret și are o explicație logică. MDCCLXXVI este numerotarea romană, care corespunde cu 1776. În 1776 America și-a declarat independența.

Crucea

Dacă te uiți la factură pe partea din spate, poți vedea o cruce distinctă, similară cu aripile morii, chiar în spatele numărului „1”. Mulți cred că acest simbol are forma crucii malteze, iar unii văd un indiciu al celor mai cunoscuți cavaleri ai Ordinului Maltei. În 1798, cetatea din Malta a fost capturată de Napoleon, care a expulzat majoritatea cavalerilor în America.

Dumnezeul hinduist

Aici vei avea nevoie iarăși de lupă. În partea dreaptă a cifrei „1” din colțul de jos din stânga bancnotei, vei observa un cap cu părul ridicat. Mulți oameni presupun că aceasta este o imagine a zeului hindus – Shiva.

Sursa