Stereotipuri false despre dinozauri – cum a amăgit lumea în 1993 Steven Spielberg

Filmul lui Steven Spielberg ”Jurassic Park” a apărut în anul 1993 și imediat a devenit ultrapopular. Oamenii au avut posibilitatea să vadă cum arătau dinozaurii în realitate.

Dar, se pare, că pentru a înfrumusețea filmul, regizorii au ignorat multe lucruri importante, stabilite de paleontologi. De exemplu, situația cu penajul dinozaurilor – mulți din ei în realitate aveau pene și semănau mai mult cu păsările, dar Spielberg a ignorat acest lucru pentru a face dinozaurii mai îngrozitori, mai înfiorători și agresivi pentru subconștientul oamenilor. Intelectul și viteza de deplasare a dinozaurilor la fel au fost exagerate.

Din păcate, acest stereotip s-a păstrat și în alte filme despre dinozauri, care au apărut după anul 1993. Toate cercetările științifice din 1993 încoace sunt ignorate de cei care continuă să vândă imaginea, creată de Spielberg.

Din unele motive industria cinematografică nu este gata să arate dinozaurii așa cum au fost ei în realitate. Și persoana care va reuși acest lucru, va obține, posibil, un succes uluitor – mai mare, decât cel din 1993 al lui Spielberg.

Sursa