Spectaculos! Iată 9 imagini, care îți vor arăta cum s-a schimbat moda feminină din 1784 până în 1970

Deja ne-am obișnuit cu toții că tendințele în modă se schimbă permanent, iar în fiecare an apar noi modele de haine. Dar cum oare se schimba moda cu 50, 100 sau 200 de ani în urmă? Îți prezentăm o serie de imagini, care arată cum s-a modificat îmbrăcămintea tipică a femeilor din anul 1784 până în 1970.

După cum poți observa, la sfârșitul secolului XVIII cuvântul cheie al modei era „pompos” – pălării și coafuri voluminoase, corsete incomode și fuste în multe straturi.

Spre începutul sec. XIX, încep să dispară corsetele, fustele pufoase și pălăriile mari.

După 1812, moda începe să se complice din nou: rochiile sunt accesorizate cu diverse ornamente, pălării excentrice, umbrele.

În această perioadă, revine corsetul, pălăriile sofisticate și fustele voluminoase.

După 1842, accesoriile pentru cap devin mai modeste, ceea ce nu se întâmplă și cu rochiile.

Această perioadă este cu cele mai voluminoase fuste și cu cele mai creative modele.

Din acest an dimensiunile fustei încep să se reducă, volumul fiind păstrat doar în partea din spate. Observăm că aproape toate doamnele au și un accesoriul în mână sub formă de evantai, umbrelă sau gentuță.

Începutul secolului XX vine cu fuste mai vaporoase, dar accentul oricum rămâne pe talie. Pălăriile sunt din nou în vogă, în special cele cu boruri largi.

Anul 1947 este momentul-cheie când rochiile încep să se scurteze. Este în vogă fusta/ rochia midi.

După 1964, moda devine din ce în ce mai îndrăzneață, iar rochiile tot mai scurte. Finalul acestei evoluții spectaculoase este încheiat de către un articol vestimentar revoluționar pe atunci – pantalonii pentru femei.

Sursa