Specialiștii au stabilit care este cea mai simplă metodă de a adormi rapid. Încearc-o și tu, vei vedea că funcționează

Insomnia este o problemă cu care se confruntă foarte lume. Desigur că gravitatea și cauzele acesteia diferă de la o persoană la alta. Există totuși o cauză, care pare să-i afecteze pe majoritatea. Pornind de la aceasta, oamenii de știință au realizat un experiment și iată care a fost concluzia.

Specialiștii Univeristății din Baylorn (SUA) au stabilit care este cea mai simplă metodă de grăbire a procesului de adormire: cu 5 minute înainte de a merge la culcare, fă-ți lista cu activități pentru a doua zi.

„Trăim în ritmul 24/7, în care listele noastre de activități sunt mereu în creștere, determinându-ne să ne preocupăm înainte de somn de sarcinile nefinalizate. Majoritatea oamenilor se gândesc la ceea ce au de făcut, de aceea, am vrut să aflăm, dacă scrierea sarcinilor îi vor ajuta să adoarmă mai repede.” – a declarat conducătorul studiului Michael Scullin.

Pentru a confirma această ipoteză, cercetătorii au selectat 57 de bărbați și femei, cu vârstele cuprinse între 18 și 30 de ani care au fost nevoiți să doarmă timp de o săptămână înt-un laborator special amenajat. Regulile au fost simple: ora de culcare – 22:30, fără gadgeturi sau responsabilități și treburi casnice. Cu 5 minute înainte de culcare, o parte din participanții la experiment își făceau în scris planurile pentru a doua zi. După asta ei mergeau la culcare, iar cercectătorii le analizau activitatea creierului și urmăreau și alte caracteristici ale somnului din timpul nopții.

Astfel, s-a stabilit că participanții care își făceau lista activităților pe care urmează să le realizeze adormeau în medie cu 9 minute mai repede, decât cei care își făceau lista activităților deja realizate.

Sursa