„Soțul m-a jignit cu un cadou ieftin!” – Iată sfatul oferit de psiholog!

Tensed mature couple

„Recent am împlinit 55 de ani, așteptam un cadou mai special din partea soțului meu. Înainte, era destul de atent (suntem căsătoriți de 33 de ani), dar de data aceasta mi-a dăruit un parfum pe gustul său. I-am amintit că am o aniversare, i-am spus că putea să aleagă ceva mai scump și deosebit (mai ales că nu avem probleme financiare). Soțul mi-a răspuns că mi-a dăruit ceva din aur când am împlinit cincizeci de ani, mi-a mai spus o mulțime de lucruri neplăcute. Mă doare foarte mult. Ce să fac? Mă simt ofensată din motiv că el economisește bani doar pe familia noastră, iar nepoatelor de la surori este gata să le ofere chiar și ultimul bănuț…”

Valentina, 55 de ani

Valentina, după cum se spune, așteptările dau naștere dezamăgirilor. După mai mult de treizeci de ani de căsnicie, ați fi putut prezice ce ar face soțul într-o situație anumită. A ales un parfum pe gustul său. Acest lucru v-a surprins și v-a supărat. I-ați spus soțului despre asta, el s-a indignat și la supărare v-a spus multe cuvinte neplăcute.

Mă întrebați, ce să faceți în această situație. Răspunsul este simplu – să vă gândiți și să discutați. În primul rând, încercați să reflectați asupra motivelor pentru care soțul dvs. se comportă în acest mod. Poate veți putea găsi motivele pentru care el a reacționat atât de formal la alegerea cadoului pentru aniversare, știind că este foarte important pentru dvs..

Poate că soțul a avut dificultăți la locul de muncă sau probleme de sănătate, conflicte cu rude, prieteni? Poate că este chinuit de un conflict interpersonal legat de vârstă sau de o criză de valori? Se întâmplă că oamenii se comportă astfel din cauza unui dezacord în relații, de exemplu, recent ați avut certuri sau unele conflicte între voi.

Încercați să discutați împreună situația, spuneți-i despre așteptările, sentimentele și nedumerirea dvs.. Întrebați-vă soțul ce crede despre asta, încercați să-i înțelegeți punctul de vedere și să ajungeți la un consens.