ŞOCANT. Multe fete ar invidia-o: Culturista de 80 de ani – Ernestine Sheperd

Recent, cea mai în vârstă femeie – culturist şi-a sărbătorit ziua de naştere: a împlinit 80 de ani. Uimitor, dar uitându-ne la ea, multe fete ar invidia figura ei. În 2012, Ernestine a reuşit să intre în cartea Recordurilor Guiness în calitate de cea mai bătrână femeie – culturist. De altfel, doamna Sheperd consideră că vârsta este doar un număr, căruia i se acordă o atenţie prea mare.

Mai mult de 55 de ani , ea este căsătorită cu soţul Collin. Ei au un copil şi un nepot, dar însuşi dl Sheperd este îngrijorat de atenţia sporită din partea bărbaţilor faţă de soţia sa. Şi uitându-ne la Ernestine, aceasta nu e de mirare.

Astăzi, cea care a  înregistrat recordul lucrează în fitness-clubul din Baltimore. Şi după cuvintele ei – cea mai buna motivaţie – e să vezi un exemplu străin. De aceea ea ajută oricui doreşte să obţină figura de vis.

Toată ziua lui Ernestine este programată pe ore. Se trezeşte foarte devreme. La ora 3 începe meditaţia. Apoi, jogging-ul de dimineaţă în parc, care se prelungeşte până la prânz. Apropo de prânz, culturista preferă orezul în locul legumelor, pieptului de găină şi a ouălelor.

După părerea doamnei Sheperd, bomboanele şi celelalte plăceri gastronomice pentru ea nu sunt o ispită, căci ea pune mai presus de toate corpul ei, dar nu slăbiciunea de moment. Şi puţini care vor crede, privindu-o, că până la 56 de ani Ernestine suferea de supraponderabilitate, care o încurca nu numai în plan estetic, dar şi în planul sănătăţii.