Șocant: 10 cele mai neobișnuite boli din lume. Vei fi îngrozit de aceste ciudățenii ale naturii

Natura este destul de cruntă cu unii oameni, atunci când îi face să sufere de niște boli ciudate și neordinare.

În lume există numeroase boli pe care medicina modernă nu le poate înfrunta. Iată lista a 10 maladii ciudate, care au existat vreodată în istorie. Deși sunt destul de rare, ele rămân totuși suficient de înfricoșătoare.

1. Hipertricoza (creșterea anormală a părului pe față și corp)

Este o boală foarte rară, care-i afectează mai des pe bărbați. Părul crește pe toată suprafața corpului, iar medicii încă nu au reușit să găsească vreo soluție.

2. Sindromul persoanei închise ( atunci când persoana nu se poate mișca, dar aude și vede)

Mimica este paralizată în totalitate, iar bolnavul nu poate să mestece sau să-și miște membrele. În timp ce creierul funcționează absolut normal.

3. Boala „Allotriophagy” (când persoana consumă substanțe necomestibile)

Persoanele cu acest diagnostic au poftă de țărână, cretă, hârtie, iar în unele cazuri chiar și de produse chimice de curățare. O astfel de alimentație este foarte periculoasă întrucât generează probleme grave sistemului digestiv sau poate duce la intoxicații severe.

4. Argyrism (când pielea este albastră, dar nu de la frig)

În acest caz, pielea capătă o nuanță albastră permanentă, iar părul se poate albi. Această maladie afectează vasele sangvine, de aceea există riscul unui atac de cord. Cauza acestor simptome este excesul de fier în organism.

5. Boala Kouru (când creierul se transformă într-un burete)

Cel mai frecvent, această maladie se întâlnește în triburile africane. Simptome: dureri insuportabile de cap, răceli frecvente, tremur, membre incontrolabile, pot apărea mișcări involuntare. Aceste suferințe se încheie într-un final cu distrugerea completă a creierului.

6. Porfiria (teama de lumina solară)

Pacienții cu un astfel de diagnostic neobișnuit se ascund chiar și de soarele iernatic. Pielea lor nu suportă deloc razele ultraviolete. Aceasta se înroșește imediat și se acoperă de bășici, care pot deveni ulceroase.

7. Filaria limfatică (când membrele devin neproporțional de mari)

Cauza acestei boli este un parazit care pătrunde în ganglionii limfatici. Helminții afectează țesuturile organismului, motiv din care are loc creșterea anormală sau, mai bine spus, umflarea membrelor.

8. Urticarie acvatică (când persoana nu suportă contactul cu apa)

Această boală îi determină pe oameni să excludă totalmente apa din viața lor. Dacă se spală cu apă, pielea se înroșește și generează niște mâncărimi insuportabile. Apa nu poate fi nici consumată, de aceea bolnavii beau doar produse lactate fermentate.

9. Sindromul Treacher Collins (când fața se deformează)

Fața și craniul își schimbă forma, de parcă s-ar îndoi, iar ochii pot fi de dimensiuni diferite. Din cauza acestei boli, persoanelor le este dificil să respire și să mănânce. În unele cazuri se recurge la intervenția chirurgicală.

10. Analgezia (lipsa senzației de durere)

Această maladie nu se manifestă din punct de vedere al aspectului fizic. Însă pericolul constă în lipsa durerii. Persoana poate să-și dea cu un ciocan peste deget și să nu simtă, asta însă nu înseamnă că nu a primit vreo traumă. Bolnavul nu-și poate da seama dacă degetul a avut de suferit, de aceea este posibil să înceapă necroza țesuturilor.

Sursa