Simplifică-ți semnificativ viața, formându-ți aceste 10 mici obiceiuri, de care depinde viitorul tău

Atunci când vorbim despre o viață productivă și sănătoasă, chiar și lucrurile mărunte au o importanță semnificativă.

Scriitoarea și specialista în time-management, Laura Vanderkam, îți spune care sunt cele 10 schimbări, care necesită efort minim, dar care te vor ajuta să-ți formezi obiceiuri sănătoase.

1. Folosește un deșteptător

Majoritatea oamenilor folosesc acum alarma de la smartphone, iar asta înseamnă că acesta se află în cameră înainte de culcare și după trezire. Iar problema constă în atracția față de internet, rețele de socializare, e-mail, jocuri și alte lucruri pe care le faci automat înainte și după somn.

De asemenea, alarma telefonului este prevăzută cu posibilitatea de a fi amânată. Ceea ce nu este neapărat rău, dar te face mai lenos și mai nehotărât.

2. Stabilește-ți ora de culcare

Atunci când ai stabilită o oră de culcare, tu poți afla aproximativ cât timp ai de dormit și, respectiv, dacă te vei odihni suficient. De exemplu, dacă știi că te trezești în fiecare dimineață la ora 6:00, iar ca să-ți împlinești somnul ai nevoie de cel puțin 8 ore, atunci trebuie să te culci la ora 22:00. Desigur că pot fi și excepții, însă pentru o zi productivă trebuie să dormi suficient.

3. Ține un jurnal de lectură și antrenamente

Majoritatea oamenilor își doresc să facă sport și să citească, doar că se justifică prin faptul că nu au timp pentru asta. Omul este predispus să facă lucruri care pot fi măsurate, iată de ce ar fi bine să ții un jurnal pentru alergat, de exemplu ( de câte ori și cât ai alergat) și unul de lectură ( cărțile pe care le-ai citit).

4. Fă-ți planul activităților pentru a doua zi, la fiecare sfârșit de zi de muncă

Ca regulă, noi suntem mai atenți și mai motivați de dimineață. De aceea, știind ce avem de făcut, noi ne vom distribui mai eficient energia. Plus la toate, crearea unei liste de sarcini este o metodă bună de a încheia ziua.

5. Folosește modul avion

Tendința de a folosi permanent telefonul este greu de stăpânit. De obicei, vrem să vedem cât e ora și ne trezim cu Instagramul deschis. Cauza principală a acestei probleme este plictiseala. Atunci când este setat modul avion, noi vom fi nevoiți să facem conștient alegerea de a pierde timpul în telefon.

6. Ține pe masă o sticlă cu apă

Apa pe masă are cel puțin două consecințe benefice: vei bea multă apă și nu vei mai consuma alte băuturi nesănătoase precum apa carbogazoasă sau sucul din comerț. Vei merge mai des la toaletă și respectiv vei face mai multă mișcare.

7. Folosește un calendar cu notițe

Atunci când avem multe pe cap, chiar dacă ne vin idei bune sau ne-am amintit că avem ceva de făcut, atunci când nu le notăm ele se pot pierde ca și cum nu ar fi fost. Folosește un calendar care să-ți amintească de unele chesiuni, pe care le ai de realizat.

8. Păstrează crema de protecție solară lângă periuța de dinți

Asta te va ajuta să nu uiți să-ți protejezi zilnic pielea de acțiunea nocivă a razelor solare.

9. Cumpără fructe și legume care se mănâncă ușor

E bine când procuri un ananas întreg, care e proaspăt și suculent, dar dacă de fiecare dată când vei deschide frigiderul îți vai fi lene să-l cureți și să-l tai, el pur și simplu se va strica. De aceea cumpără legume și fructe, care se mănâncă ușor, fără multe pregătiri prealabile, de exemplu, frunzele pentru salată gata spălate și mixate.

10. Fă-ți un nou contact în fiecare zi

Trimite un e-mail celui cu care vrei să reiei legătură ( un fost coleg, de exemplu) sau începe să comunici cu cineva în legătură cu serviciul. Un contact pe zi nu este atât de mult, dar îți poate deschide multe uși.

Sursa