Și la 50 de ani poți fi la modă: Secretele stilului minimalist!

Femeile își doresc să arate bine la orice vârstă. Însă, odată cu scurgerea timpului, multe dintre ele cad pradă stereotipurilor că moda nu este pentru ele și sunt prea bătrâne pentru a se îmbrăca stilat. Poți fi frumoasă la orice vârstă, trebuie doar să alegi garderoba potrivită!

După ce trecem pragul celor 50 de ani, trebuie să ținem cont de câteva detalii importante în alegerea ținutelor adecvate, și anume ascunderea neajunsurilor, sublinierea calităților și manifestarea eleganței. Iată cum să obții look-ul perfect pentru doamnele 50+!

1.Un model laconic în stil minimalist va ascunde toate neajunsurile siluetei.

Mai întâi de toate, trebuie să te simți confortabil și încrezătoare în hainele pe care le porți. Alegând ținuta vestimentară, ia în considerare tipul și specificul siluetei tale. Stiliștii recomandă modelele libere, cu o croială simplă, fără printuri intense. Dacă ești posesoarea unor forme mai plinuțe, atunci modelul evazat îți va ascunde șoldurile. Indiferent de tipul siluetei, optează pentru materiale dense și croieli clasice.

2.Mai bine să ai mai puține haine, dar care se asortează bine între ele.

Asigură-te că ai în garderobă haine de bază care se asortează ușor cu alte piese vestimentare. Astfel, vei putea crea look-uri elegante pentru orice ocazie. Pentru a adăuga prospețime și farmec imaginii tale, folosește cel puțin 1 nuanță pastelată din paleta de culori. Vorbind despre piesele de bază ale unei garderobe pentru doamne, acestea trebuie să includă: cămăși clasice, pantaloni care stau perfect pe silueta ta, fuste clasice, un cardigan, sacou sau jachetă. Și elementul principal – o rochie clasică pentru evenimentele mai speciale.

3.Nuanțele pastelate arată scump

Atunci când pofta pentru diversitate și experimente este depășită, iar în prim plan iese personalitatea formată, apare și dorința de a te îmbrăca în haine demne și scumpe, care să accentueze acest statut. Culorile pastelate sunt întotdeauna avantajoase, optează pentru ele. Și încă un moment important: simplitatea și calitatea sunt principalele trăsături ale hainelor care te vor ajuta să creezi imagini stilate.

4.Simplitate = eleganță

Dacă e să vorbim despre genți și încălțăminte, atunci modelele minimaliste vor completa cu succes o ținută în orice stil. Nu renunța la pantofii cu toc dacă îi iubești, optează pentru tocuri mici și stabile. Pantofii cu toc pătrat sau cu talpa joasă se vor potrivi perfect pentru o ținută casual.

5.Bijuterii doar din metale scumpe 

Completând ținutele tale cu bijuterii, alege modele din metale scumpe care îți pun feminitatea în valoare. Acestea rămân a fi clasice și nu vor ajunge niciodată să iasă din modă. Ai grijă să nu exagerezi cu accesoriile, pentru că mai mult nu întotdeauna înseamnă mai bine!