Shopping inteligent: 4 Tipuri de haine pe care nu merită să le cumperi!

Nu toate cumpărăturile sunt la fel de utile, mai ales dacă vorbim despre garderobă. Care haine nu merită să fie cumpărate? Iată anti-ratingul meu!

1.Hainele ieftine

Mulți se bucură când reușesc să înhațe un lucru ieftin. Însă, cu ele există două probleme: ele se uzează rapid, deoarece sunt făcute din materiale de proastă calitate și în condiții proaste de muncă. Imaginează-ți, cât obține croitoreasa din Indonezia pentru producerea unui tricou ieftin? Când cumperi lucruri ieftine, încurajezi încălcarea legii muncii, condițiile de muncă precare și salariile mici. Un cerc vicios, nu?

2.Hainele de culoare neagră

La prima vedere, lucrurile negre sunt foarte convenabile, nu se pătează și pot fi purtate la nesfârșit. De fapt, culoarea neagră își pierde foarte repede saturația și capătă o nuanță ștearsă. Un eșec și mai mare ar fi încercarea de a combina mai multe lucruri negre într-o singură imagine, deoarece, cel mai probabil, toate vor fi în nuanțe diferite.

3.Hainele care pot fi spălate doar la curățătoria chimică

Dacă puloverul sau pantalonii pe care i-ai cumpărat pot fi spălați numai la curățătorie, adaugă și costul serviciilor pe durata de viață a articolului la valoarea lui. Dar asta nu este singura problemă. Deșeurile de la curățătoriile chimice sunt nocive pentru mediul înconjurător, sunt periculoase și necesită o eliminare specială (pe care nu toate curățătoriile o respectă). Drept urmare, cumpărând un lucru care nu poate fi spălat decât așa, îți aduci „contribuția” la poluarea mediului.

4.Hainele albe

Mai mult decât toate cele enumerate mai sus, eu nu iubesc lucrurile albe. Își pierd aspectul comercializabil mai repede decât restul hainelor, adună toate petele posibile și imposibile și, în ciuda varietății de detergenți, se curăță foarte prost.