Sfaturi UTILE pentru a întoarce hainelor tale Albul imaculat, fără să cumperi produse costisitoare!

Fiecare gospodină adevărată are în rezervă un secret, care o ajută să păstreze rufele de un alb imaculat. Încă de la bunici și mame cunoaștem diferite metode de a face asta, unele din ele sunt utile iar altele fac lucrurile să arate șterse și gri.

Cum să întorci albiturilor curățenia și culoarea imaculată fără a cumpăra produse costisitoare? 

Haideți mai întâi să vorbim despre metodele cunoscute și să vedem cât de eficiente sunt acestea.

Fierberea. Este o metodă foarte și foarte veche, dar efectivă pentru mamele și bunicile noastre. Însă această metodă se potivește doar pentru țesăturile dure și groase. De exemplu, pentru in sau bumbac dens. Evită să fierbi lucrurile delicate, pentru că le poți deteriora.

Înălbirea. Înălbirea cu ajutorul înălbitorului clasic este o metodă utilă în curățarea multor lucruri. Însă aceasta nu se potrivește pentru lucrurile subțiri și țesăturile delicate. Deasemenea, nu se recomandă folosirea înălbitorului de către oamenii alergici, pentru că acesta are un miros foarte puternic. Este deajuns să clătești hainele în apă caldă cu înălbitor, apoi acestea se spală în mod obișnuit.

Amoniac de alcool. Cinci linguri de amoniac de alcool se dizolvă în apă fierbinte. Hainele se lasă la înmuiat în apă până aceasta se răcește (1 -2 ore). Apoi se scot și se clătesc bine.

Sare de lămâie. Două lingurițe de sare de lămâie se dizolvă în apă fierbinte. Cantitatea de apă se pune la ochi, pentru a acoperi complet hainele. Se lasă la înmuiat pentru 2 ore, apoi se clătesc.

Aspirină. La 7 litri de apă se dizolvă 5-6 pastile de aspirină. În această apă se pun hainele, de dorit să fie lăsate peste noapte în această soluție. Dimineața hainele se pun la spălat la regim delicat.

Amidon. Este de mare ajutor în lupta cu culoarea gri a albiturilor. Două linguri de amidon se dizolvă în 5 litri de apă. Se lasă la înmuiat pe noapte. Dimineața se pun în mașina de spălat cu detergent obișnuit.

Peroxid de hidrogen. În 2 litri de apă se dizolvă o linguriță de peroxid de hidrogen (3%). Hainele se lasă la înmuiat pentru 15 minute, după asta se spală în mașina de spălat. Ajută la curățarea albiturilor îngălbenite.

Iată 2 metode mai puțin cunoscute pentru înălbirea hainelor tale și pentru un rezultat garantat!

Metoda 1 – Acidul Boric

Vei avea nevoie de 20 g de acid boric și 10 litri de apă. Acidul boric se dizolvă minuțios în lichid. În soluția obținută se înmoaie hainele pe care vrei să le înălbești. Se lasă pentru 2-3 ore. După asta se spală în mașina de spălat la regim obișnuit. După asta vei putea să te bucuri de niște haine imaculate!

Metoda 2 – Permanganat de potasiu

Vei avea nevoie de o găleată de apă fierbinte, praful de permanganat de potasiu (jumătate de linguriță) și 200 g de detergent.

Praful de permanganat de potasiu se dizolvă într-un pahar cu apă, după asta lichidul se toarnă în găleata cu apă. Atenție: Dacă torni praful direct în găleată poate apărea un sediment maroniu. Cristalele de permanganat se vor așeza pe haine și vor forma pete urâte, care nu pot fi spălate.

Hainele spălate se pun în găleata cu apă colorată fierbinte. Se lasă până când aceasta se răcește. Apoi se scot și se clătesc bine.

Bucură-te de haine albe și curate, mai ales că ingredientele folosite sunt ieftine și accesibile pentru toți!

sursa