Sfaturi pentru a utiliza în mod diferit cuptorul cu microunde

În general, oamenii folosesc cuptorul cu microunde pentru reîncălzirea rapidă a produselor alimentare, iar în cazuri rare, pentru prepararea bucatelor. Dar, sigur, mulți nici măcar nu știu că cuptorul cu microunde pot fi utilizate nu numai în aceste scopuri. Astăzi, aproape în fiecare apartament există un asemenea aparat. Acest gadget face viața mai ușoară pentru omul modern,și îl ajută să economisească o mulțime de timp. Noi îți vom  reprezenta câteva sfaturi prețioase pentru a te ajuta să utilizezi cuptorul cu microunde în avantajul tău.

content_2__econet_ru[1]

1. Feliem ceapa fără lacrimi

Poți termina odată și pentru totdeauna  cu lacrimile atunci când vine vorba despre felierea cepei. Taie capetele cepei și pune-o în cuptorul cu microunde. Setează căldura  la puterea maximă timp de 30 de secunde. Astfel,  porii  care emit sucul lacrimogen se vor usca. Gustul și  toate substanțele nutritive rămân la locul lor, dar  enzimele care provoacă lacrimile vor dispare, și  ceapa se va tăia ușor.

0_19022b_ce6faf4b_orig[1]

2. Întoarcem  parfumul de lungă durată  a condimentelor

Aroma condimentelor și a nucilor poate fi păstrată chiar și după o lungă depozitare. Este suficient să le  încălzești  într -un cuptor cu microunde timp de 15 secunde la putere maximă.

microwave03[1]

3. Topirea margarinei

Margarina sau untul pot fi topite într -un cuptor cu microunde la temperaturi ridicate timp de un minut. Acest lucru este mai bun  decât dacă le lași în aer liber timp de câteva ore sau decât încălzirea pe aragaz.

8[1]

4. Readucerea  la viața de chipsurilor  de cartofi.

Dacă îți este poftă de niște chips-uri crocante le poți  face cu ușurință într- un cuptor cu microunde. Pune împreună cu  chips-urile câteva de prosoape de hârtie, și umiditate excesivă în tratamentul termic va fi complet absorbită de acestea. Chiar și o scurtă încălzire este suficientă pentru a readuce  la viața de chips-urile crocante.

wysiwyg_P4Yjbixn3jwnRjO7ggj0pwfQQveIf6[1]

5. „Reanimarea ” biscuiților vechi

Nu numai chips-urile își pot recăpăta gustul crocant.Biscuiții vechi și cerealele, de asemenea, își pot îmbunătăți în mod semnificativ calitatea prin același truc! În acest caz, nu este nevoie de prosoape de hârtie . Pur și simplu încălzește biscuiții  timp de treizeci de secunde în cuptorul cu microunde, iar ei vor primi gustul  de proaspăt coapți.

micro2[1]

6. Întoarce prospețimea pâinii vechi

Pâinea stătută  poate fi reîmprospătate  cu succes. Ia câteva felii și înfășoară-le  în cârpe umede apoi încălzește-le  în cuptorul cu microunde la putere maximă, timp de 10 secunde. Dacă este necesar, operația poate fi repetată pentru a atinge finețea dorită a pâinii.

wysiwyg_4YYRjQtXOWzjJSQagY9csiTRVsZadm[1]

7. Prepară bacon  „fără grăsimi”

Chips-uri de bacon  gătite n într -un cuptor cu microunde  este  o operație mult mai rapidă  și mai sănătoasă decât cele gătite  în condiții normale. Se pun prosoape de hârtie pe o farfurie. Setează timpul  de la 3 până la 5 minute la putere mare , și vei primi chips-uri delicioase , fără prea multă grăsime.

3518549[1]

8. Decongelăm sandwich-uri  și produse de patiserie

Sandvișuri și prăjituri de obicei congelate sunt umede și lipicioase  atunci când sunt încălzite . Acest lucru poate fi evitat prin învelirea lor  cu un prosop de hârtie. Vei vedea că umezeala va fi absorbită de prosop, înainte de a rămâne pe suprafața produsului.

nuts[1]

9. Prăjim nuci

 În cuptorul cu microunde  migdalele  sau  fructele caju se vor prăji mult mai repede decât într -un cuptor convențional. Doar presoară  nucile  pe o farfurie adecvată pentru prelucrare în cuptorul cu microunde, setează cronometrul timp de 1 minut la putere mare. Repetă acest proces de 4-5 ori , între amestecând arahidele.

3a03762caa09892d117e2cdf9af6842a[1]

10. Verificăm  caracterul adecvat al containerului.

În cazul în care ai nevoie să  testezi  elementul de securitate al unui  recipient din plastic într -un cuptor cu microunde , pune-l într- o cană cu  apă rece și încălzește timp de un minut. În cazul în care apa va fi fierbinte, iar containerul va rămâne l rece – totul este în  ordine. În cazul în care recipientul se va încălzi, va trebui să scapi de el.

original[1]

11.Prepară o omletă rapid

Cuptorul cu microunde poate găti ouă delicioase  de tip omletă timp de 3 minute. Se bat ouăle într -un castron, adăugând sare, brânză și ierburi proaspete după gust, setezi temperatura maximă . Atunci când auzi un ton de apel, veți descoperi cu uimire – un fel de mâncare gustos care se gătește aproape instantaneu!

wysiwyg_AyaftOjax4hAIm213iIVK5kLzG8TGV[1]

12. Miere de albine decristalizată

 Miere de albine pare a fi prea groasă? În cazul în care a fost cristalizată, pune vasul fără capac în cuptorul cu microunde timp de 2 minute la putere mică. Miere de albine va fi  din nou fluidă  și-și va păstra pe deplin gustul delicios.

fasola[1]

13. Umflăm lintea și fasolea

Cuptorul  cu microunde  te poate ajuta la accelerarea  umflării lintei  sau fasolei, procedură care durează de obicei toată noaptea. Se pune mâncarea într-un vas special, se acoperă cu apă, se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și se încălzește timp de 10 minute. Apoi se lasă să se răcească timp de 30-40 de minute, și vei obține fasole gata pentru prelucrare ulterioară.

3518567[1]

14. Topește ciocolata

Vei avea nevoie  cu siguranță de un mod rapid și  la îndemână pentru a prepara ciocolată caldă fără bulgări. Piseaz-o   cât mai bine posibil și pune-o într- un castron special în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde . Apoi repetă această operație, în pauze agitând ușor produsul pentru a obține rezultatul dorit.

eoPqsKA[1]

15. Uscăm ierburile

Pentru a uscarea în mod corespunzător plante aromatice, folosește acest sfat. Încălzește-le într-un recipient timp de 2-4 minute la putere mare, punându-le din timp pe prosoape de hârtie. Apoi, mototolește șervețelele cu iarbă și repetă operațiunea.

wysiwyg_o8kZ0616ayNpgydaKkNIuYgUYgaR3n[1]

16. Recuperarea zahărului brun întărit

În grabă există riscul de  supraexpunerea a zahărului brun care apoi se transformă într -un fosil din care nu mai poți face nimic. În cazul în care se întâmplă acest lucru, pune-l într -un bol cu o felie de pâine, presoară de asupra  cu apă și pune-l pentru  30-45 secunde într -un cuptor cu microunde. Zahărul umed, de asemenea, poate fi salvat. Pune zahărul într-un castron și lasă-l  iîn cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde.

20140307161624-c709e3797197aef675f3bef4d1b79a6b-1ca625ebe078c74f1c40d508e8342d51[1]

17. Coacerea fileului  de pește

Pentru a prepara fileul de pește în cuptorul cu microunde, trebuie să fii mai întâi sigur că este uscat bine. Pune fileul pe o farfurie, și lasă-l pentru câteva minute în cuptor.

original[1]

18. Coacem prăjitură cu ciocolată

 Fanii de prăjiturilor  cu ciocolată le pot obține cu ușurință timp de un minut și patruzeci de secunde . Pentru asta  amestecă zahărul, cacao, sare, scorțișoară și făină într-un  bol. După ce ai obținut un amestec uniform de ingredientele uscate toarnă lichidul într-o succesiune : apa , înghețata de vanilie și uleiul vegetal. Încă o dată  amestecă-le a toate, până la dispariția completă a bulgărilor și  încălzește în cuptorul cu microunde la putere mare în anticiparea plăcerii iminente.

image11[1]

19. Creșterea volumului de suc obținut din lămâi și lămâi verzi

Imaginează-ți că poți  face o lămâie și mai suculentă dacă o pui în cuptorul cu microunde timp de 10-20 de secunde.  Feliază  lămâia apoi, pune-o într -un storcător și vei fi surprins cât de mult suc vei obține.

0_19023c_953c09c8_orig[1]

20. Ouă fierte perfect

Puteți găti  minunat ouăle  fierte în cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să pui oul crud într-o cană specială cu apă clocotită și să adaugi o picătură de oțet alb. Pune două scobitori în  gălbenușul de ou, acoperă vasul cu folie de plastic și abia apoi pune totul în cuptorul cu microunde. Setează 30 de secunde.