Sfaturi pentru cei introverți: 7 modalități EFICIENTE despre cum să devii mai popular

Ai tot dreptul de a alege metodele de comunicare convenabile pentru tine. Vrei să fii auzit, dar ți-e frică să-ți deschizi gura. Dacă ai ceva de spus, fă-o – nu tăcea. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să afli cum să avansezi în rezultatele muncii tale.

1.Fă-ți un plan

Dacă duci cont de grijile celor din jur, îți vei consuma multă energie. Prin urmare, trebuie să-ți planifici unele momente, în care ai mai multă energie, pentru a-i asculta.

2.Nu discuta totul în mod deschis

Fii atent în privința comentariilor de pe rețelele de socializare. Reacționând în mod constant la discuțiile inutile, îți vei consuma în zadar energia pe care o ai. Interacțiunea necesită o anumită stare de spirit, așa că alege locurile și zonele de interacțiune cu atenție. Tu ești cel care poate să aleagă tipurile de interacțiune cu oamenii și să le dezactivezi dacă nu ți se potrivesc.

3.Concentrează-te pe audiență

Acordă atenție doar publicului “tău”. Dacă unii oameni nu se potrivesc cu creativitatea, dacă aceștia urăsc ceea ce faci, dacă nu te sprijină, atunci este normal să închizi ochii. Nu răspunde la scrisorile și comentariile lor în rețelele sociale – pretinde că nu există. Este dificil? Da. Dar este important pe termen lung.

4.Fă doar ceea ce te face mai puternic

Oamenii vorbesc mult despre autenticitate, vulnerabilitate și onestitate – și deși toate acestea sunt bune, sfaturile rareori oferă o imagine completă. Poți să îți împărtășești gândurile oneste, să îți recunoști vulnerabilitatea în relațiile pe care le dorești, dar ține restul pentru tine. Nu este necesar să împarți totul. Dacă te simți inconfortabil să discuți cu străinii, atunci fă acest lucru doar cu cei pe care îi cunoști.

5.Reîncarcă-te

Cel mai important lucru în auto-promovare este că nu trebuie să te preocupi întotdeauna doar de alții. Nu este interzis să faci acest lucru, dar trebuie să existe o limită.  Fă ceea ce îți place – petrece timp în natură, citește cărți, urmarește un serial. De asemenea, este important să afli cun dorești să obții energie, mai ales atunci când știi ce nu îți place.

6.Găsește-ți mediul tău

Bazează-te pe punctele tale forte și elimină limitele slăbiciunilor tale. Orice ar fi – scrisul, înregistrările video, audio, desenul, dansul etc. – găsește un mediu în care te simți cel mai confortabil și împărtășește publicului în primul rând în acest mediu.

7.Antrenează-te să discuți despre tine

Practic introverții nu știu cum să vorbească despre ei înșiși și despre munca lor. Antrenează-te pentru a putea să ții un discurs în spațiul public. Alege-ți cuvintele potrivite și formulază-ți mesajul tău. Ține minte că tu ești stăpânul tău. Introvert sau nu, tu ești cel care stabilești ce este potrivit pentru tine și ce nu este.

Sursa

error: Content is protected !!